X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zapalenie bakteryjne pęcherza , e coli
Odpowiedz

Zapalenie bakteryjne pęcherza , e coli

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostalam do picia na dwa razy monuril (podejrzewam, ze to to samo co ty dostalas). ja tez mam bole krzyza i tak jakby do posladka idace...ale tego w ogole nie lacze i nie laczylam. mam kolezanke, ktora miala do porodu bakterie i mowi, ze brac antybiotyki i sie nie martwic :) najwazniejsze zeby bylo pod kontrola.

domowe sposoby tez bardzo chetnie poprosze!

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • nati_groszek Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Mam taki oto problem i po raz kolejny liczę na poradę....
    Dziś rano robiłam badanie moczu i niestety wyszły mi leukocyty w liczbie 50,90/µl (norma 0,00-39,00) oraz bakterie 8535,90/µl (norma 0,00-500,00) - chociaż żadnych objawów zapalenia nie mam...
    Oddawałam również od razu drugą próbkę na posiew - czekam na wynik (pewnie ze 2-3 dni to potrwa).
    Stresuję się cholernie...!!!! :-(
    Do tej pory moje drogi moczowe były "czyste". A badałam mocz według zaleceń lekarki przed każdą wizytą (czyli co 4 tyg.).
    Dziś zaczynam 30-ty tydzień. Mam nadzieję, że to mojemu bobaskowi nie zaszkodzi. Wizyta u gina za 6 dni. Do tego czasu pozostaje mi chyba tylko żurawina i duuuużo wody.
    Myślicie, że Żuravit w tabletkach mogę brać czy lepiej się wstrzymać?

q50Zp1.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati_gorszek co lekarz powiedział na wizycie?

Ja żurawit biorę od samego początku, przed ciążą brałam i nie kazali przerywać. Maluch jak dotąd prawidłowo się rozwija, wręcz książkowo. Mam bardzo duże tendencje do zakażeń niestety ;(

mhsvi09k9an1legs.png
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem u progu 5 tyg i strasznie boli mnie pęcherz, odczuwam ogromny ból podczas oddawania moczu.. przed ciążą to była norma 1-2x w mies wtedy furagina w ruch i przechodziło ale teraz ? Co mogę zrobić żeby nie zaszkodzić fasolce a ulżyć sobie bo boli okropnie :( proszę o rady ;(

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia ja przez pierwsze 5 tygodni brałam furaginę bo nie wiedziałam o ciaży, jak tylko się dowiedziałam zastąpiłam ją uroseptem 3x1 brałam, to ziołowy lek. Furaginy nie zaleca się w pierwszym trymestrze A żurawit brałam cały czas od początku.

mhsvi09k9an1legs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety dopiero znalazłam ten wątek! Ja z e coli borykam się od 25 lat, nic nie jest w stanie jej wybić, antybiotyki tylko w czasie brania działają po odstawieniu jest powrót bakterii. Niestety nic nie pomaga... Jestem w 16 tygodniu ciąży i wizja jest taka, że antybiotyk do końca ciąży bo w innym przypadku wysokie ryzyko porodu przedwczesnego i niskiej masy urodzeniowej dziecka... Już jestem po dwóch kurakcjach Duomox 500 mg przez 10 dni, czyli już 20... Oczywiście wszystko jest kontrolowane przez gin i przez urologa... Myślicie, że ten ciągły antybiotyk wpłynie na dzieciątko? Mam dość małą dawkę, ale mimo wszystko wiem, że antybiotyk nie jest obojętny dla organizmu i mojego i dziecka... Niestety jest to kwestia wybrania mniejszego zła...

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe trzymam bardzo mocno kciuki.Najważniejszy pierwszy trymestr już za Tobą :)

Niestety tak jak napisałaś, mniejsze zło to antybiotyk niż zakażenia w ciąży. Duże znaczenie ma wybór ginekologa który się na tym zna i wie co robić. Ja do ginki, która mnie prowadzi i wie co robić trafiłam dopiero w 18 tygodniu, pojechałam na IP z gorączką i dużym zakażeniem i tam mnie przyjmowała. Znalazłam jej prywatny gabinet i od tej pory jestem pod jej opieką. Poprzedni lekarz olał wszystkie zakażenia i skończyło się gorączką.

Ja w sumie też gdyby tak do kupy wziąć duomox, kilka razy augmentin, zinnat i biotum w szpitalu to dobre 3 miesiące na antybiotykach by się zebrało. Reszta czasu na Furaginie, w tym również teraz w 3 trymestrze. Maluch wg badań usg rozwija się prawidłowo, wagowo ma około 3500g. 13 maja rozwiązują mi ciążę przez cc, mam nadzieję, że badania nie kłamią i synek urodzi się silny i zdrowy.

Mam nadzieję, że Ciebie to ominie ale u mnie pojawiły się zastoje w nerkach i zrobiło się wodonercze gdy waga malucha wzrosła do ok 2,5 kg. Za duży ucisk na nerki i moczowody. I mocz zaczął się cofać do nerek. Przy dodatkowym zakażeniu było to bardzo bolesne. Też skończyło się hospitalizacją.
    Lekarka mi poleciła oglądanie tv na czworaka :) smiesznie brzmi ale w razie bólu nerek próbuj, chodzi o to, żeby brzucho sobie zwisał i nie uciskał nerek. Kilka razy dziennie po 3-4 minuty mi trochę ulżyło:)
    Poza tym stosuję pastę fitolizyna (okropna w smaku ale skuteczna), herbatki urosan fix - to polecone przez nefrologa. Jeszcze od ginekolożki krople też na zakażenia jak znajdę opakowanie to napiszę nazwę;) 3 tygodnie nie mam już bakterii i posiew jest ujemny. Jedynie co to trochę leukocytów. Ale nie jest źle. Do spotkania z synkiem zostały mi 4 dni :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 10:53

Pani Moł lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:36

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe antybiotyki nie zaszkodziły synkowi:) 57 cm i 3500g.
    Urodzony co prawda tylko na 6 pkt, ale to ze względu na to, że za długo czekałam na salę na cc;/ W 3 minucie już dostał 10. No i ma przeciwciała cytomegalii nie wiem czy przechodziłam w ciąży czy przed ale kontrolujemy i spadają. Mały terrorysta krzyczy płacze, chce na rączki, wodzi oczkami słucha, także wszystko na dobrej drodze.

Trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 15:37

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ