SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zapalenie gruczołu Bartholina / ból warg sromowych
Odpowiedz

zapalenie gruczołu Bartholina / ból warg sromowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mya Debiutantka

Wysłany: 16 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Forumowiczek cierpiała na podobną przypadłość?

Mnie niestety wczoraj wieczorem (początek trzeciego trymestru) spotkała niemiła niespodzianka. Zupełnie znienacka odkryłam w swoim miejscu intymnym bardzo bolące zgrubienie (jakby ropień, pryszcz). Rzuciłam się oczywiście w wir internetu i pierwszy raz w życiu przeczytałam o możliwym powikłaniu jakim jest zapalenie / ropień gruczołu Bartholina. Nie czekając na rozwój wypadków (podobno bardzo szybko się powiększa nawet do rozmiarów śliwki, często nieuchronne jest nacięcie chirurgiczne, a wizytę u ginekologa mam dopiero we wtorek) użyłam gorącego natrysku na to miejsce, a następnie posmarowałam punktowo maścią antybakteryjną (właściwie antybiotykiem) tribiotic (trybiotyk) i położyłam się spać. W nocy odczuwałam jeszcze dyskomfort, natomiast rano dolegliwość jakby częściowo ustąpiła i zgrubienie "się rozlało". Nie chciałabym przesadzać z aplikowaniem maści (nie ma dokładnych badań jak może wpłynąć na płód).

Dodam, że z higieną u mnie jest wszystko okej, myję się w tym miejscu nawet trzy razy dziennie, dbam o dobry wybór bielizny etc. być może winne są w tym przypadku upały i wzmożony ruch. Byłabym wdzięczna za podzielenie się swoimi doświadczeniami.

• Tami Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przed ciąża kilka razy i w ciazy chyba 3 razy o ile dobrze pamietam ;) u mnie za każdym razem gruczoł sam sie opróżnia a miałam juz tak zaawansowane ze miałam dreszcze i mdłości od tego. Niby wszędzie piszą ze od razu do ginekologa trzeba iść ale ja wrzucam na luz i za każdym razem Max 4 dni i zapominam o sprawie :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ