X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zapalenie ukłądu limfatycznego po ugryzieniu końskiej muchy!!!!
Odpowiedz

zapalenie ukłądu limfatycznego po ugryzieniu końskiej muchy!!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polinka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny przechodziła przez coś podobnego w ciąży???W niedziele ugryzła mnie mała muszka w nadgarstek,zaszczypało i zauważyłam że to końska mucha. Kiedy wrociłam do domu wzięłam wapno.Nie przeszło.Od ugryzienia zaczęła ciągnąć się w górę w kierunku pachy czerwona pręga, bardzo wyraźna gruba linia. Aż doszła do pachy i bardzo boli.Myslalam, ze to reakcja alergiczna. Dzis u lekarza dowiedziałam się, że do zapalenie ukłądu limfatycznego, dosyć niebezpieczne w ciąży. Dostałam duomox(jakos tak) i jak nie zejdzie w ciagu dwoch dni mam jak najszybciej zgłosic sie do chirurga.UMIERAM Z ROZPACZY...boje sie o dzidzisia....Czekałam na niego tak długo....a nie umiem go chronić.Czy ktoś wie jak groźne jest to dla dziecka, dla mnie?czy przejdzie po antybiotyku???

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos takiego miałam ale nie w ciązy. Coś mi się w kciuk stało i od kciuka miałam czerwone pręgi - troche jakby żyły wyszły az do pachy. Dostałam wtedy silne przeciwbólowe bo aż ryczałam z bólu i jakis antybiotyk. Ale nie wiem co to było... przeszło po jednorazowym podaniu antybiotyku.

• polinka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze jutro przejdzie, ma pręgi od nadgarstka az do pachy....boli i strasznie swędzi....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ