X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zbyt wysoka beta hcg/zbyt niski przyrost
Odpowiedz

Zbyt wysoka beta hcg/zbyt niski przyrost

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiktoria1705 Nowa

Wysłany: 18 listopada, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Na początku listopada zrobiłam test, który wyszedł pozytywny. Bardzo się cieszyłam, zostanie mamą jest moim największym marzeniem.
    Zrobiłam betę w sobotę ( 16.11. 2024) i jestem trochę załamana. Najpierw wyszła mi ona za wysoka bo aż na poziomie 44448,0 ( a z moich wyliczeń wychodzi, że jestem w szóstym tygodniu ciąży, także przekracza normy i to dość znacznie). Dziś (18.11) zrobiłam bete kolejny raz i wynik 58472,0. Wysoki, ale przyrost niski - 33%. Oczywiście naczytałam się, że niski przyrost może świadczyć o ciąży pozamacicznej, a zbyt wysoka beta o wadach genetycznych i przepłakałam przez to ostatnie dni. Wizytę mam dopiero w środę, a odchodzę od zmysłów. Planuje powtórzyć betę i zrobić progesteron, ale zastanawiam się czy któraś z was miała może podobnie?
    Będę wdzięczna za podzielenie się swoimi doświadczeniami
    Serdecznie Was pozdrawiam
    Wiktoria

• LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabyś podać normy laboratoryjne dla danego tygodnia, z miejsca gdzie wykonałaś badania; powinny być na wyniku.
    Przy wysokich stężeniach (np Twój 6 tydzień) beta juz się nie podwaja. Mój lekarz mi owi, ze jak juz osiąga ponad tysiąc, można umowic się do ginekologa na pierwsze badanie. Żeby zobaczyć, czy wszystko jest dobrze ulokowane (np. nie w jajowodzie). Na twoim etapie beta juz się nie podwaja, nawet juz nie powinna :)
    Ogólnie przy takiej becie juz powinno być widać serduszko (u mnie było to 6t2d).

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

Planowane CC 16.12.2024 💙💃
    Jednak grudniowy bobas

preg.png
  • Wiktoria1705 Nowa

Wysłany: 19 listopada, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy są niby do 32000,0. I stąd właśnie moja załamka 😅

• LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być tak, że jednak cykl się poprzesuwał. I ciąża jest starsza np o tydzień.
    Na pewno badanie USG rozwieje wątpliwości :)

Planowane CC 16.12.2024 💙💃
    Jednak grudniowy bobas

preg.png
  • Moding Nowa

Wysłany: 22 listopada, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jestem po 1 transferze (22.10), na początku beta negatywna, 11 dnia -33, 21 dnia -560 i 30 dnia -1640. Lekarz mówi, że małe przyrosty...
    Na usg widać ciążę, ale jest ulokowana miedzy jajowodem i scianą macicy (tak, że lekarz nie może jednoznacznie stwierdzić czy ciąża ok czy pozamaciczna ;() początkowo czułam wiecej objawów ciąży, a teraz oprócz większego obwodu brzucha i delikatnego bólu po lewej stronie nic nie czuje :(
    Powoli tracę nadzieje na happy end :( wizyte mam za tydzień, ale nie wiem czy nie powinnam zrobić bety ponownie, martwi mnie ta sytuacja...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ