X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje złe wyniki pappa/ bardzo dobre wyniki usg
Odpowiedz

złe wyniki pappa/ bardzo dobre wyniki usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • reniad. Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Miałam dzisiaj badania prenatalne 13w6d, podczas których Pani Doktor zachwalała wszystko co widziała na monitorze, wszystko w normie, super i w ogóle.. Ucieszyłam się, biorąc pod uwagę, że od początku ciąży problemy- krwiak podkosmówkowy, poronienie zagrażające, mocne plamienia z krwią, zażywane leki duphaston, lutinus i leżenie.. krwiaka na usg dzisiaj nie było widać, łożysko w górze.. ponieważ mam 35 lat zalecili test pappa, po usg i wpisaniu parametrów okazało się, wyniki białka niecałe 0.36 MoM i mina Pani doktor i już ciśnienie mi wzrosło... w poprzednich dwóch ciążach miałam nadciśnienie, w drugiej ciąży dodatkowo cukrzycę.. Nie wiem co robić w takiej sytuacji, na co się decydować i czy mam się czego obawiać... ktoś był w podobnej sytuacji? czy ktoś brał równocześnie duphaston i acard?

reniad.
  • Yoko Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było niskie pappa i beta, usg prawidłowe. Ryzyko wysokie wszystkich trisomii. Najwyższe t18 1:109. Podwyższone ryzyko porodu przedwczesnego, iugru. Urodziłam zdrowego synka w 38hbd. W ciąży brałam acard.

abbigal lubi tę wiadomość

1t1y38r.png
    3fwjw70.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyko zd 1;66 usg super poza tachykardia ktora w 15 tyg ustapila (bylo 181 min), potem usg caly czas wzorowe, dwa echa serca na Agatowej wzorowe, panorama niskie ryzyko. Beta 6 mom papa 0,5 zdrowa córeczka urodzona przez cc w 37 tyg. W ciazy wielowidzie i cukrzyca. Po porodzie echo ujawnilo drobne wady serduszka typu niedomykalnosc zastawki, otwór owalny w serduszku, tetniak miedzykomorowy. Na ostatnim echu serca wady prawie ustapily do kontroli mamy jak mala bd miec rok

27a73b5519.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ