X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

AMH powyżej normy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bejbi Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:32

/  Zgłoś
    Mam 34 lata , robilam ostatnio badanie AMH i wyszło powyżej normy jaka przypada w wieku 31-35 tzn 8,46. Norma dla tej grupy wiekowej to 7,35. Słyszalam opinie , że za wysokie AMH jest tez problemem. CZy rzeczwiście powinnam sie martwić?

Bellakawa, JaHania lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 17 października 2018, 10:55

/  Zgłoś
    Myślę, że nie ma się czym martwić. Warto skontrolować, czy ma Pani owulacje, bo tak wysokie AMH może świadczyćo PCOS, ale niekoniecznie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ