Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Androstendion - podwyższony

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PetitChat Nowa

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:24

/  Zgłoś
    Dzień dobry,
    od dwóch lat zmagam się ze znacznie podwyższonym androstendionem (8-9 ng/ml).
    Pozostałe wyniki badań (tarczycowe, nadnerczowe, przysadkowe, krzywa insulinowo-cukrowa, USG, itd.) są w porządku. Niestety nawet po przyjmowaniu leków hormonalnych poziom androstendionu pozostał na tak wysokim poziomie.

Lekarze przepisują mi jedynie nowe tabletki hormonalne i obserwacje hormonów. PCOS jest u mnie niepotwierdzone.
    Co to może oznaczać, i jak wpływ ten hormon ma na płodność?

Anuśla, Frida91, Bellakawa lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ