X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności ani miesiączka ani ciąża. wyniki badań.

ani miesiączka ani ciąża. wyniki badań.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bycmama92 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:16

/  Zgłoś
    byłam wczoraj na izbie przyjęć i taki oto opis do badania dostałam: trzon macicy 46x34mm, endometrium 68mm, jajnik prawy 33x22 z pęcherzykami, jajnik lewy 26x17 z pęcherzykami. nie ma płynu w zat. douglasa. beta <2. test owulacyjny wczoraj wyszedł dodatni. jest to 30 dzień cyklu @ powinna być wczoraj-dzisiaj. lekarka powiedziała, że nic na jej nadejście nie wskazuje. staramy się już 7 cykli. czy powinnam się niepokoić i czy powinnam zgłosić się do lekarza? czy nie jest za wcześnie?

C, margaret94, magda.o lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 21:05

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno jest mi odpowiedzieć na Pani pytanie bez możliwości przeanalizowania badań USG i ewentualnych innych wyników. Jeśli ma Pani wątpliwości związane z przebiegiem cyklu, może Pani skonsultować się z lekarzem, który na podstawie wyników badań hormonalnych i obrazowych odpowie na Pani pytania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ