X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności ani miesiączka ani ciąża. wyniki badań.

ani miesiączka ani ciąża. wyniki badań.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bycmama92 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:16

/  Zgłoś
    byłam wczoraj na izbie przyjęć i taki oto opis do badania dostałam: trzon macicy 46x34mm, endometrium 68mm, jajnik prawy 33x22 z pęcherzykami, jajnik lewy 26x17 z pęcherzykami. nie ma płynu w zat. douglasa. beta <2. test owulacyjny wczoraj wyszedł dodatni. jest to 30 dzień cyklu @ powinna być wczoraj-dzisiaj. lekarka powiedziała, że nic na jej nadejście nie wskazuje. staramy się już 7 cykli. czy powinnam się niepokoić i czy powinnam zgłosić się do lekarza? czy nie jest za wcześnie?

C, margaret94, magda.o lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 21:05

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno jest mi odpowiedzieć na Pani pytanie bez możliwości przeanalizowania badań USG i ewentualnych innych wyników. Jeśli ma Pani wątpliwości związane z przebiegiem cyklu, może Pani skonsultować się z lekarzem, który na podstawie wyników badań hormonalnych i obrazowych odpowie na Pani pytania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ