WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności ani miesiączka ani ciąża. wyniki badań.

ani miesiączka ani ciąża. wyniki badań.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bycmama92 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:16

/  Zgłoś
    byłam wczoraj na izbie przyjęć i taki oto opis do badania dostałam: trzon macicy 46x34mm, endometrium 68mm, jajnik prawy 33x22 z pęcherzykami, jajnik lewy 26x17 z pęcherzykami. nie ma płynu w zat. douglasa. beta <2. test owulacyjny wczoraj wyszedł dodatni. jest to 30 dzień cyklu @ powinna być wczoraj-dzisiaj. lekarka powiedziała, że nic na jej nadejście nie wskazuje. staramy się już 7 cykli. czy powinnam się niepokoić i czy powinnam zgłosić się do lekarza? czy nie jest za wcześnie?

C, margaret94, magda.o lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 21:05

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno jest mi odpowiedzieć na Pani pytanie bez możliwości przeanalizowania badań USG i ewentualnych innych wyników. Jeśli ma Pani wątpliwości związane z przebiegiem cyklu, może Pani skonsultować się z lekarzem, który na podstawie wyników badań hormonalnych i obrazowych odpowie na Pani pytania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ