X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Antydepresanty, objawy ciąży a ciąza

Antydepresanty, objawy ciąży a ciąza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nataljanka Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2016, 23:56

/  Zgłoś
    Witam:-) od czego by tu zacząć
    od lutego biorę faxolet( Venlafaxine) 75 mg na depresje oraz Letrox 50 ( od roku na chorobę hoshimoto)
    Od zawsze miałam nieregularne cykle, ale w tym coś mnie niepokoi
    Jestem w 51 dniu cyklu i okresu nie ma.
    Miałam już cykle 54 dniowe.
    To co zwróciło moją uwagę w tym miesiącu to to ze mam sine wargi sromowe, ciemniejsze i powiększone brodawki sutkowe, kłucie w piersiach ( takie samo jak przy pierwszej ciąży), ból pochwy, pleców , mam ciężkie piersi, śluzu nie mam dużo ale jest on kremowy , jestem bardzo zmęczona i senna.
    Dodam ze po zażywaniu leków na depresje senność nie było, cały czas czułam się dobrze,
    A ten tydzień jest koszmarny , usypiam na siedzącą.
    Test Ciążowy niestety negatywny, ale robiony po południu i nie z pierwszego moczu
    A wiec czy leki mogły u mnie spowodować takie dolegliwości ?
    Czytałam o faxolecie ( Venlafaxine)ze jedynie może przesunąć @ lub zmienić intensywność @
    Czy mogę mieć choć trochę nadziei ze to ciąża ? Czy raczej skutki leków i moje starania ida na marne przez leki ? dodam ze tsh mam wporządku

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ