X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Badania hormonalne po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:31

/  Zgłoś
    Kiedy należy zrobić badania hormonalne:
    - AMH
    - FSH i inne po poronieniu (zabieg łyżeczkowania) biorąc pod uwagę nieregularność cykli. Kiedy będą najbardziej wiarygodne?

anusza90, Anatolka, triss, wirbażka, agniesia2569, Ginger84, Lenuś, Mimbla, czarownica_tea, yomegi, Konwalia, Lenka87, zoe31, jupiter, Klara87, Sysiaaaaa, Amelcia, iga 79, Kava, Anko:-), Tosia 1981, Griszanka, stars2345, Beata.D, Moniaa, Justine, duza, Malwinaa lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:42

/  Zgłoś
    Badanie AMH można wykonać w dowolnym dniu cyklu i o dowolnej porze dnia. Umożliwia ono ocenę rezerwy jajnikowej. Zazwyczaj nie ma potrzeby dodatkowego wykonywania badanie FSH na początku diagnostyki. Zakres ewentualnych dalszych badań hormonalnych lekarz powinien ustalić na podstawie wywiadu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ