SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Badania po ciąży pozamacicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:02

/  Zgłoś
    Witam Panie doktorze, jestem po zabiegu laparoskopii usunięcia z jajowodu ciąży pozamacicznej.
    Jakie badania powinnam wykonać i kiedy?
    Chciałabym głównie wykluczyć infekcje w organiźmie, dodaje że morfologia, hormony tarczycy są w porządku. Chciałabym maksymalnie zapobiec temu traumatycznemu przejściu. Jak również można dodatkowo zapobiec ciąży pozamacicznej, lub w jakimś stopniu jej zapobiec?czy są jakieś artykuły literatury naukowej, które mówią o profilaktyce?
    Dziękuję z góry za poświęcony czas.

Kamilka, juwelka, Malinkowe oczekiwanie, MartaJ, koala, MoNa_2603, Joannka lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:09

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, brakuje mi informacji, czy w wyniku zabiegu usunięto Pani jajowód. Jeśli nie, warto, by starała się Pani o zajście w ciążę wyłącznie w cyklach, w których owulacja będzie następowała po stronie zdrowego jajowodu. Jeśli jajowód, w którym stwierdzono ciążę pozamaciczną usunięto, może Pani rozważyć zastosowanie stymulacji w celu uzyskania co miesiąc owulacji i zwiększenia szansy na powodzenie starań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ