X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Badania po ciąży pozamacicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiek07 Nowa

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:04

/  Zgłoś
    Mam 32 lata,
    2008 rok- urodziłam zdrowego 5kg synka, bez powikłań(zielone wody płodowe)
    2009- usunięte pół jajnika z torbielą dermoidalną ok 5cm i potworniakiem ok8cm
    2011- leczenie farmakologiczne dysplazji szyjki macicy
    2012- konizacja szyjki macicy
    09. 2014 - usunieta w 8tyg ciąża pozamaciczna z prawym jajowodem, pół jajnika łuszczonego w 2009 pozostawiona

Od 2012 roku starałam się o drugie dziecko, po usunięciu ciaży pozamacicznej utworzył się torbiel na zdrowym jajniku, który po 2 miesiącach się wchłoną. Od 4 miesięcy staram się o dziecko( monitoring płodności, obserwacja cyklu, badanie nasienia męża). Od operacji miesiaczka wydłużyła się do 10dni (4dni plamienia, 3 krwawienia,3dni plamienia) z mdłościami, zawrotami głowy, silnym bólem piersi przez cały cykl. Cykl skrócił się z 28 na ok.25dni, brak jest płodnego sluzu. Czy powinnam wykonać jakieś badania i jeśli tak to jakie?
    Z góry dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:07

Anatolka, naataszaa, Helenucha Klucha, justa1234, moniu, Caroline, mgielka1983, symbolica lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:11

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, opisana przez Panią sytuacja wydaje się dość złożona, stad sugerowałabym przeprowadzenie szczegółowej diagnostyki i rozpoczęcie leczenia w ośrodku specjalizującym się w zaburzeniach płodności. Jeśli chciałaby Pani skorzystać, zapraszam na bezpłatną konsultację do Kliniki we Wrocławiu.

kasiek07 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ