Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Badania po ciąży pozamacicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiek07 Nowa

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:04

/  Zgłoś
    Mam 32 lata,
    2008 rok- urodziłam zdrowego 5kg synka, bez powikłań(zielone wody płodowe)
    2009- usunięte pół jajnika z torbielą dermoidalną ok 5cm i potworniakiem ok8cm
    2011- leczenie farmakologiczne dysplazji szyjki macicy
    2012- konizacja szyjki macicy
    09. 2014 - usunieta w 8tyg ciąża pozamaciczna z prawym jajowodem, pół jajnika łuszczonego w 2009 pozostawiona

Od 2012 roku starałam się o drugie dziecko, po usunięciu ciaży pozamacicznej utworzył się torbiel na zdrowym jajniku, który po 2 miesiącach się wchłoną. Od 4 miesięcy staram się o dziecko( monitoring płodności, obserwacja cyklu, badanie nasienia męża). Od operacji miesiaczka wydłużyła się do 10dni (4dni plamienia, 3 krwawienia,3dni plamienia) z mdłościami, zawrotami głowy, silnym bólem piersi przez cały cykl. Cykl skrócił się z 28 na ok.25dni, brak jest płodnego sluzu. Czy powinnam wykonać jakieś badania i jeśli tak to jakie?
    Z góry dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:07

Anatolka, naataszaa, Helenucha Klucha, justa1234, moniu, Caroline, mgielka1983, symbolica lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:11

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, opisana przez Panią sytuacja wydaje się dość złożona, stad sugerowałabym przeprowadzenie szczegółowej diagnostyki i rozpoczęcie leczenia w ośrodku specjalizującym się w zaburzeniach płodności. Jeśli chciałaby Pani skorzystać, zapraszam na bezpłatną konsultację do Kliniki we Wrocławiu.

kasiek07 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ