Badania po ciąży pozamacicznej
-
Mam 32 lata,
2008 rok- urodziłam zdrowego 5kg synka, bez powikłań(zielone wody płodowe)
2009- usunięte pół jajnika z torbielą dermoidalną ok 5cm i potworniakiem ok8cm
2011- leczenie farmakologiczne dysplazji szyjki macicy
2012- konizacja szyjki macicy
09. 2014 - usunieta w 8tyg ciąża pozamaciczna z prawym jajowodem, pół jajnika łuszczonego w 2009 pozostawiona
Od 2012 roku starałam się o drugie dziecko, po usunięciu ciaży pozamacicznej utworzył się torbiel na zdrowym jajniku, który po 2 miesiącach się wchłoną. Od 4 miesięcy staram się o dziecko( monitoring płodności, obserwacja cyklu, badanie nasienia męża). Od operacji miesiaczka wydłużyła się do 10dni (4dni plamienia, 3 krwawienia,3dni plamienia) z mdłościami, zawrotami głowy, silnym bólem piersi przez cały cykl. Cykl skrócił się z 28 na ok.25dni, brak jest płodnego sluzu. Czy powinnam wykonać jakieś badania i jeśli tak to jakie?
Z góry dziękuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:07
Anatolka, naataszaa, Helenucha Klucha, justa1234, moniu, Caroline, mgielka1983, symbolica lubią tę wiadomość
-
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertSzanowna Pani, opisana przez Panią sytuacja wydaje się dość złożona, stad sugerowałabym przeprowadzenie szczegółowej diagnostyki i rozpoczęcie leczenia w ośrodku specjalizującym się w zaburzeniach płodności. Jeśli chciałaby Pani skorzystać, zapraszam na bezpłatną konsultację do Kliniki we Wrocławiu.
kasiek07 lubi tę wiadomość