X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Ciąża po 2 cesarkach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alessia Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:33

/  Zgłoś
    Witam mam problem z zajściem w ciąże po 2 cesarskich cięciach 4,5 i 2,5 roku temu czy jest jakaś szansa na ciążę bo ponad rok i nic.Byłam u lekarza w usg wszystko ok blizna mała jak określił ładna nie powinno być problemu z kolejna ciążą leczę niedoczynność tarczycy którą miałam przed ciążami i zachodziłam od razu.Badania wszystkie oboje dobre mamy waga unormowana zdrowy tryb życia nie wiem gdzie szukać problemu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:39

C, kark, kmb, fala dunaju lubią tę wiadomość

Ola
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

/  Zgłoś
    Proponowałbym pełną diagnostykę z oceną rezerwy jajnikowej i przebiegu cyklu, badaniami obrazowymi, a także badaniami nasienia męża. Nie pisze Pani również, w jakim jest Pani wieku. Wtórna niepłodności może mieć wiele przyczyn. Może wiązać się m.in. z wcześniejszymi zabiegami, ale także z malejącą rezerwą jajnikową czy pogorszeniem parametrów nasienia. Dopiero na podstawie wyników badań można starać się określić przyczynę trudności z zajściem w ciążę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ