X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności czy moge prosić o interpretacje badania nasienia ?

czy moge prosić o interpretacje badania nasienia ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rybciaa Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:21

/  Zgłoś
    mam problem z zajsciem w ciaze mąz robil badania i nie umiemy odczytac czy badanie jest dobre.

Ilość 3,5
    pH 8,0
    barwa biała
    ruch po 3o wykazuje 50% plemn.
    ruch po 60 wykazuje 30% plemn.
    ruch powolny
    ilosc plemników 31.400.000 / ml
    preparat barwiony MMG
    plemniki prawidłowe 56%
    plemniki ze zm.główką 24%
    plemniki ze zm.wtawka 9%
    plemniki ze zm. witka 11%.

Prosze o pomoc. Z Góry dziękuje,.

justa1234, Aleksia85, Intimiziena, dodinka, zoe31 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 16:35

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, wynik, o którym Pani pisze sugeruje, że badanie mogło nie zostać wykonane zgodnie ze standardami Światowej Organizacji Zdrowia, trudno zatem odnieść dane do wyznaczonych przez nią norm. Sugerowałbym rozważenie ponownego wykonania badania (metodą komputerową), w ośrodku specjalizującym się w leczeniu niepłodności.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ