Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności czy obecne wyniki potwierdzają u mnie pcos?

czy obecne wyniki potwierdzają u mnie pcos?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:23

/  Zgłoś
    Witam. ginekolog ktory robil mi ostatnio usg podejrzewal ze mam pcos i chyba dzis sie to potwierdzilo... moje dzisiejsze wyniki FSG, LH I Estradiolu;

FSH - 5,23 mIU/ml norma przy fazie folikularnej (3,5-12,5),
    LH - 5,41 norma I fazy (2.4-12,6)
    Estradiol 52,47 pg/ml norma dla I fazy (12,5-166). Wszystkie robione w 3 dc, tak jak zalecil lekarz.

Moje wczesniejsze wyniki;

Insulina - 13,7 uIU/ml norma (2,6-24,9) data 4.12.2014
    Testosteron - 0,339 ng/ml norma (0,06-0,82) badanie wykonane 28.11.2014
    Prolaktyna - 8.55 ng/ml (4,79-23,3) badanie wykonane 29.10.2014, czyli 15 dc, a owy cykl trwal 56 dni, czyli badanie powinno byc wiarygodne bo wykonane sporo przed przypuszczalna owulacja ktorej i tak nie bylo.
    Glukoza- 73 mg/dl (65-99) badanie wykonane 29.03.2014
    TSH - 0,448 uIU/ml (0,27-4,2) badanie wykonane 18.02. 2014

Proszę o udzielenie odpowiedzi. Moim zdaniem to się potwirrdzilo, ale mam nadzieje ze to bardzo łagodna forma... Bardzo proszę

C, Fuma Foch, njut, Dorotka, Mirabelka30, blueeye, Asiak, aneczka85m, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:07

/  Zgłoś
    Na podstawie podanych przez Panią wyników nie jestem w stanie potwierdzić tej diagnozy. Rekomendowałbym wykonanie badania ultrasonograficznego celem ustalenia liczby pęcherzyków antralnych oraz oznaczenie poziomu AMH we krwi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ