X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Długie Krwawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alienek Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:11

/  Zgłoś
    Witam panie doktorze.
    Moim problemem jest długie krwawienie miesiączkowe. Moje cykle są z reguły nieregularne. Okres przychodzi co 20-38dni. Co 3-4 cykl okres przychodzi i utrzymuje się około miesiąca. Mój lekarz zrobił wszystkie badania hormonalne i wszystkie badania są w normie. Moje TSH to 3,80 ale mój lekarz mówi ze to w normie (trochę inne podejście bo mieszkam za granica). Ostatnie 3 cykle były stymulowane Clomidem bo nie było owulacji. 3 cykl stymulowany zakończył się miesiączka która trwa do dziś z lekkimi przerwami(dzień góra dwa)(pierwszy dzien miesiaczki to 10 Listopada)
    Jaka może być tego przyczyna ?

Dziekuje za odpowiedz,

iluzja, benitka, madziarekr, JABUSKO, ewelinka3673 lubią tę wiadomość

Czekamy...
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:10

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, przyczyny opisanych przez Panią zaburzeń są różne. Przede wszystkim sugerowałbym wykonanie pełnego panelu badań hormonalnych w połączeniu z oceną ultrasonograficzną. Bez wglądu w wyniki badań obrazowych, Pani historię, trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ