WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Długie plamienia przed miesiączką

Długie plamienia przed miesiączką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:28

/  Zgłoś
    Dzień dobry! Od kilku miesięcy (odkąd staramy się o dziecko) mam 5-6 dniowe plamienia przed miesiączką, po których przychodzi normalne krwawienie. Czy tak długie plamienia mogą być powodem problemów z zajściem w ciążę? Wyniki są w porządku, wiem 27 lat, jest niewielka nadżerka od ponad 8 lat. Z góry dziękuję za odpowiedź!

Amerie, Kwj, Andzia87, aretes25, zonaboba, kkkaaarrr, motylek000, Dysia, Gosiacu, babyonline, Ezia90, Frelka, Agi83, rebe, Anula141, Saramago, Jagoda29, aja, Marta8880, madziarekr, Kiniacz, apolonia77, Avensis, Haana, Rutelka, edka85, marl202, SuSie, Lisha, STRZELEC, edyta, scarllet, Zuzik, olencja, justyna78, Magg37 lubią tę wiadomość

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:11

/  Zgłoś
    Pani plamienia należy skorelować z momentem wystąpienia owulacji oraz poziomami hormonów w tym czasie. Dopiero na podstawie wyników badań będzie można wnioskować o przyczynie ich występowania i zaproponować odpowiednie postępowanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ