X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 9 marca 2015, 21:06

/  Zgłoś
    Witam, panie doktorze mam pytanie odnośnie przyjmowania Duphastonu. Stosuję go na wyrównanie cyklu od 18 do 28 dc w dawce 1 tabletka 2 razy dziennie. Chciałabym zapytać czy w tej dawce może on blokować owulację? Dodam, że cykle mam długie i nieregularne a w tym cyklu nie odnotowałam jeszcze skoku temperatury ( 19dc) więc prawdopodobnie owulacja jeszcze nie wystąpiła ale zażyłam lek zgodnie z zaleceniem lekarza od 18 dc.

Martoszka, Linka05, jupiter, Lili87, izaboo, Magda lena, Karolina25, motylek000, Tulisia, LuckyMe, Katiana, Blondik, nataliano lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:08

/  Zgłoś
    Tak, jest prawdopodobne, że stosowanie tego leku przy naturalnie długich cyklach, może blokować u Pani owulację. Sugerowałbym weryfikację postępowania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ