X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 9 marca 2015, 21:06

/  Zgłoś
    Witam, panie doktorze mam pytanie odnośnie przyjmowania Duphastonu. Stosuję go na wyrównanie cyklu od 18 do 28 dc w dawce 1 tabletka 2 razy dziennie. Chciałabym zapytać czy w tej dawce może on blokować owulację? Dodam, że cykle mam długie i nieregularne a w tym cyklu nie odnotowałam jeszcze skoku temperatury ( 19dc) więc prawdopodobnie owulacja jeszcze nie wystąpiła ale zażyłam lek zgodnie z zaleceniem lekarza od 18 dc.

Martoszka, Linka05, jupiter, Lili87, izaboo, Magda lena, Karolina25, motylek000, Tulisia, LuckyMe, Katiana, Blondik, nataliano lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:08

/  Zgłoś
    Tak, jest prawdopodobne, że stosowanie tego leku przy naturalnie długich cyklach, może blokować u Pani owulację. Sugerowałbym weryfikację postępowania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ