X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Duphaston a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:06

/  Zgłoś
    Witam, Czy duphaston może blokować owulacje? Poprzedni cykl według badania USG był bezowulacjyny, wypisano mi duphaston od 16-25dc, do tej pory cykle miałam długie od 32 do nawet 40dni. Czy w dawce 1tabl/dobe brany w ten sposób mógł zahamować owulację? (masa ciała 60kg)

Sandersik, Applejoy, Rubii, Bellakawa, Ewaaa, didi123, milea.26, Weroneczka, BeataW., Plamka_92, Paula 90, Phia, Ewa89_89, iness00, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 17 października 2018, 10:56

/  Zgłoś
    Dupahaston nie hamuje owulacji

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ