X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Duphaston-owulacja - ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bejbi Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:44

/  Zgłoś
    Mam nieregularne miesiączki od zawsze. Ostatnio lekarz zalecił mi Duphaston na wywolanie miesiączki. Zaczęłam go brać w 67dniu cyklu. Jutro będzie 10dzień jak biore lek w dawce 3x1tab. Likla dni temu miałam objawy jak na owulacje i temp tez skoczyła. W tym okresie współzyłam z partnerem. CZy jest mozliwość, aby doszlo do zapłodnienia?? i czy powinnam dalej brać ten Duphaston, czy skończyc go jutro?

Bellakawa lubi tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 17 października 2018, 10:54

/  Zgłoś
    Duphaston brać zgodnie z zaleceniami lekarza. Temperature mógł podnieść Duphaston. Oczywiście, mogła Pani zajść w ciążę, jeżeli po odstawieniu leku nie pojawi się miesiączka – zrobić test ciążowy. Myślę, że w kolejnym cyklu warto byłoby włączyć lek na wywołanie owulacji – np. Clostilbegyt.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ