X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Duphaston-owulacja - ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bejbi Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:44

/  Zgłoś
    Mam nieregularne miesiączki od zawsze. Ostatnio lekarz zalecił mi Duphaston na wywolanie miesiączki. Zaczęłam go brać w 67dniu cyklu. Jutro będzie 10dzień jak biore lek w dawce 3x1tab. Likla dni temu miałam objawy jak na owulacje i temp tez skoczyła. W tym okresie współzyłam z partnerem. CZy jest mozliwość, aby doszlo do zapłodnienia?? i czy powinnam dalej brać ten Duphaston, czy skończyc go jutro?

Bellakawa lubi tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 17 października 2018, 10:54

/  Zgłoś
    Duphaston brać zgodnie z zaleceniami lekarza. Temperature mógł podnieść Duphaston. Oczywiście, mogła Pani zajść w ciążę, jeżeli po odstawieniu leku nie pojawi się miesiączka – zrobić test ciążowy. Myślę, że w kolejnym cyklu warto byłoby włączyć lek na wywołanie owulacji – np. Clostilbegyt.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ