X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Duphaston plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:32

/  Zgłoś
    Ginekolog-endokrynolog przepisala mi Duphaston na wyregulowanie cykli, bardzo bolesne miesiaczki no i jako pomoc przy ewentualnej ciazy poniewaz moj progesteron wynosil 0,2 w fazie folikularnej… Mam go brac od 16 do 26 dnia cyklu. Po pierwszym razie miesiaczka przyszla w 30 dniu, czyli po 4 dniach od odstawienia leku. Teraz jestem w 13 dniu i od wczoraj mam plamienia od ciemno brunatnych po krwiste (krew wymieszana ze sluzem) i w zwiazku z tym nie wiem czy powinnam zaczac normalnie brac lek od 16 dnia, czy nie ma to sensu… Nigdy wczesniej takie plamienia mi sie nie zdarzaly.
    Dziekuje z gory za odpowiedz.

C, Fuma Foch, motylek000, babyonline, Honey, Aska87, Anula141, Saramago, czekoladka, hipisiątko, kita lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:48

/  Zgłoś
    Odpowiedź wymagałaby przeprowadzenia wywiadu i badania USG. Stosowanie leku Duphaston nie zawsze jest uzasadnione, zwłaszcza jeśli planuje Pani starania o ciąże.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ