Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • alicja123 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:53

/  Zgłoś
    witam, mam stwierdzoną endometriozę. Przez rok staraliśmy się o dziecko ale bez powodzenia. Po roku udaliśmy się do lekarza, gdzie przyjmowałam clo, oraz poddałam sie inseminacji, również bez skutku. Natomiast przyjmowane hormony spowodowały wzrost torbieli i to bardzo szybki. Wykonano laparoskopie. usunięto w jednego jajnika wszystkie a z drugiego większość. Czy starając się o ciążę i przyjmując hormony spowoduje znowu sytuację nagłego wzrostu i powstawania torbieli?Po jakim czasie od laparoskopii można się starać o dziecko?
    dziękuję

Anastazja85, Eva82, kapturnica, urocza, Lianna, Macierzanka:), Anatolka, tygrys73, Zajsonek, nick nieaktualny, Elmirka, kotkapc lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:45

/  Zgłoś
    Rekomendowałbym przyspieszenie intensywnych starań o ciąże. W przypadku endometriozy jedynie zapłodnienie in vitro jest postępowaniem zapewniającym optymalne efekty. Czy badała Pani poziom rezerwy jajnikowej (AMH) przed i po zabiegu usunięcia torbieli? Niestety przy szerokim zakresie operacji jest duże ryzyko, że uległa ona spadkowi. To także będzie miało wpływ na leczenia. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu jest obecnie możliwość odbycia bezpłatnej wizyty.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ