Estradiol
-
Witam
Panie doktorze staram sie o dziecko 6 lat . Rok temu poroniłam w 13tc -zaszłam w ciąże na naturalnym cyklu bez stymulacji ku zdziwieniu ponieważ mam cykle bezowulacyjne i bardzo słabo reaguje na leki , Stymulowana byłam CLO bez rezultatu , Gonalem 75j estradiol przed owulacją wyniósł 68pg/ml pęcherzyk był i pękł . Kolejno był Mnopur75j estradiol przed owulacją 9 pg/ml i brak pęcherzyka . Teraz jestem stymulowana Lametta 2x1 estradiol wyniósł 115pg/ml pęcherzyk dominujący był + jeden mniejszy który nie rósł . Moje pytani brzmi czy to nie jest zbyt niski estradiol Czy pęcherzyki mogą być mało wartościowe przez co nie dochodzi do zapłodnienia? Czy powinnam brać jakieś dodatkowe leki? Co zrobić by jego poziom podnieść!
Dodam że pozostałe hormony mam w normie, jajowody drożne mąz nasienie ma dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 17:09
Eniula, njut, Asiak, india, gosik82, Judyta, monik, ha_nia, Ladybird, ampoule lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertSzanowna Pani, poziom estradiolu może wynikać z zastosowanych u Pani leków. Niska jakość komórek jajowych może powodować trudności z zajściem w ciążę, wymaga to jednak diagnostyki. Ewentualne włączenie leków bądź leczenia innymi metodami powinno być poprzedzone analizą Pani przypadku, oceną stanu zdrowia, diagnozą, co leży u źródeł trudności z poczęciem dziecka.