Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:52

/  Zgłoś
    Witam
    Panie doktorze staram sie o dziecko 6 lat . Rok temu poroniłam w 13tc -zaszłam w ciąże na naturalnym cyklu bez stymulacji ku zdziwieniu ponieważ mam cykle bezowulacyjne i bardzo słabo reaguje na leki , Stymulowana byłam CLO bez rezultatu , Gonalem 75j estradiol przed owulacją wyniósł 68pg/ml pęcherzyk był i pękł . Kolejno był Mnopur75j estradiol przed owulacją 9 pg/ml i brak pęcherzyka . Teraz jestem stymulowana Lametta 2x1 estradiol wyniósł 115pg/ml pęcherzyk dominujący był + jeden mniejszy który nie rósł . Moje pytani brzmi czy to nie jest zbyt niski estradiol Czy pęcherzyki mogą być mało wartościowe przez co nie dochodzi do zapłodnienia? Czy powinnam brać jakieś dodatkowe leki? Co zrobić by jego poziom podnieść!
    Dodam że pozostałe hormony mam w normie, jajowody drożne mąz nasienie ma dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 17:09

Eniula, njut, Asiak, india, gosik82, Judyta, monik, ha_nia, Ladybird, ampoule lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:50

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, poziom estradiolu może wynikać z zastosowanych u Pani leków. Niska jakość komórek jajowych może powodować trudności z zajściem w ciążę, wymaga to jednak diagnostyki. Ewentualne włączenie leków bądź leczenia innymi metodami powinno być poprzedzone analizą Pani przypadku, oceną stanu zdrowia, diagnozą, co leży u źródeł trudności z poczęciem dziecka.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ