X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Histeroskopia z lyzeczkowaniem.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:59

/  Zgłoś
    Witam.
    W 13 dc mialam wykonana histeroskopie operacyjną z lyzeczkowaniem.
    Usunięto 2polipy z szyjki macicy i wylyzeczkowano polipowata błonę sluzowa macicy, usunieto rowniez zrosty w tym 1 duzy zasłaniający ujście lewego jajowodu. Prawego sie nie udało uwidocznić.

Miesiąc wcześniej mialam hsg - nieudane z powodu trudności w założeniu aparatu Schultza i kontrast wylał się w pochwie- nie dotarł do macicy.

Czy przyczyna nieudanego hsg mogly byc polipy ?
    Czy lyzeczkowanie przy histeroskopi mam traktowac jako 1dc? Obecnie mam 38dc i brak miesiaczki.
    Czy zasloniety przez zrosty prawy jajowod moze byc niedrozny?

Multiwitamina, Paula83, Paula 90, Weroneczka, Jeheria, Evell lubią tę wiadomość

• dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:54

/  Zgłoś
    Po wykonanych zabiegach należy spodziewać się lepszych warunków do zapłodnienia. Warto wykonać HSG. Przyczyna poprzedniego niepowodzenia nie jest znana ( może polip szyjkowy?). Miesiączka powinna pojawić się w przeciągu najbliższego tygodnia

KoniczynkaNaSzczęście, Ona29, Evell lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ