X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Interpretacji wyników chlamydia trachomatis

Interpretacji wyników chlamydia trachomatis

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polka300 Nowa

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:29

/  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Potrzebuję pomocy w sprawie interpretacji wyników chlamydia trachomatis

przeciwciała w kl. IgG wynik: 11,00 RU/ml
    wynik ujemny : poniżej 16
    wynik jednoznaczny 16-21,9
    wynik dodadni: powyżej 21,9

Badanie wykonano met. ELISA

przeciwciała w kl. IgM wynik: 3,13 RATIO
    wynik ujemny : poniżej 0,8
    wynik jednoznaczny 0,8-1,1
    wynik dodadni: powyżej 1,1

Badanie wykonano met. ELISA

PROSZĘ O POMOC, BO NIE WIEM CZY MAM TĘ BAKTERIĘ I CZY BRAĆ ANTYBIOTYK ??

Myszka-Minnie, Mlodamezatka, Samotna lubią tę wiadomość

polka300
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ