X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Interpretacji wyników chlamydia trachomatis

Interpretacji wyników chlamydia trachomatis

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polka300 Nowa

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:29

/  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Potrzebuję pomocy w sprawie interpretacji wyników chlamydia trachomatis

przeciwciała w kl. IgG wynik: 11,00 RU/ml
    wynik ujemny : poniżej 16
    wynik jednoznaczny 16-21,9
    wynik dodadni: powyżej 21,9

Badanie wykonano met. ELISA

przeciwciała w kl. IgM wynik: 3,13 RATIO
    wynik ujemny : poniżej 0,8
    wynik jednoznaczny 0,8-1,1
    wynik dodadni: powyżej 1,1

Badanie wykonano met. ELISA

PROSZĘ O POMOC, BO NIE WIEM CZY MAM TĘ BAKTERIĘ I CZY BRAĆ ANTYBIOTYK ??

Myszka-Minnie, Mlodamezatka, Samotna lubią tę wiadomość

polka300
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ