Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Krwiak na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MegiM Nowa

Wysłany: 16 października 2018, 10:53

/  Zgłoś
    Witam, od czerwca przestałam brać tabletki antykoncepcyjne, ponieważ zaczęliśmy z mężem starać się o dziecko. Do tej pory miesiączki były regularne i nie było problemów. Ostatnie USG miałam 7 sierpnia i wszystko wewnątrz było s porządku. Obecny cykl zaczął mi się 25 września. Od 11 października mam bardzo mocny ból jajników, pojawił się gęsty śluz, więc sądziłam że to owulacja. Tyle że ból trwa już 6- ty dzien. Byłam wczoraj j lekarza na USG, stwierdził że jest to nieudana owulacja i w prawym jajniku zrobił się skrzep, że jest to krwiak który powinien zejść w czasie kolejnej miesiączki. Nie przepisał żadnych leków, tylko Ketonal przeciwbólowo. Mam mnóstwo wątpliwości czy to rzeczywiście się nie leczy? Co mogę z tym krwiakiem robić ? Boję sie, że może pęknąć przy wysiłku fizycznym, jak długo ten ból może trwać ? Lekarz nie udzielił mi konkretnych informacji, a chcemy z mężem starać się o dziecko. Czy mamy czekać aż krwiak zniknie? A jak nie zniknie ?
    Bardzo proszę o odpowiedź.
    Pozdrawiam

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:45

/  Zgłoś
    Takie zmiany na jajniku rzeczywiście dość często wchłaniają się podczas miesiączki, zwykle nie potrzeba żadnego leczenia. Wskazane byłoby wykonać kontrolne USG po miesiączce.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ