Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Nieregularne cykle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Violka86 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 16:23

/  Zgłoś
    Mam nieregularne cykle, zrobiono mi droznosc jajowodow (bardzo bolesne) stwierdzono ze jest ok i otrzymalam luteine podjezykowa aby brac od 16dnia cyklu przez 10dni. Biore tak juz od lutego i cykle nadal sa rozne 33, 36, 43, a nawet 22dni! Lekarz nadpomnial o jakims schorzeniu sklejania sie scianek przez to tak mnie bolal ten zabieg. Nie wiem kiedy owulacja testy LH zawsze sa negatywne (od 10-20dnia robione) mam 33lata i boje się że nigdy nie zostane mama...

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:45

/  Zgłoś
    Badanie drożności jajowodów to nieprzyjemny zabieg i zawsze boli. Jeżeli domowe testy LH są negatywne, to zalecałabym wykonać monitorowanie cyklu u ginekologa. Być może trzeba będzie włączyć leki wywołujące owulację, sama Luteina to za mało.

Violka86 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ