X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Nieregularne cykle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Violka86 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 16:23

/  Zgłoś
    Mam nieregularne cykle, zrobiono mi droznosc jajowodow (bardzo bolesne) stwierdzono ze jest ok i otrzymalam luteine podjezykowa aby brac od 16dnia cyklu przez 10dni. Biore tak juz od lutego i cykle nadal sa rozne 33, 36, 43, a nawet 22dni! Lekarz nadpomnial o jakims schorzeniu sklejania sie scianek przez to tak mnie bolal ten zabieg. Nie wiem kiedy owulacja testy LH zawsze sa negatywne (od 10-20dnia robione) mam 33lata i boje się że nigdy nie zostane mama...

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:45

/  Zgłoś
    Badanie drożności jajowodów to nieprzyjemny zabieg i zawsze boli. Jeżeli domowe testy LH są negatywne, to zalecałabym wykonać monitorowanie cyklu u ginekologa. Być może trzeba będzie włączyć leki wywołujące owulację, sama Luteina to za mało.

Violka86 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ