X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Niskie FT4, TSH w normie i wysoka prolaktyna

Niskie FT4, TSH w normie i wysoka prolaktyna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ika08 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:44

/  Zgłoś
    witam,

Czy FT4 11,74 pmol/l przy TSH 2,01 ulU/ml (norma: 0,27-4,20) może utrudniać zajście w ciążę?

Wg labolatorium norma dla FT4, to od 12 do 22 pmol/l, ale w internecie widziałam informację, że norma jest od 10.

Przy okazji chcialam zapytać o bardzo wysoką prolaktynę: 864,3 uU/ml przy normie 127-637.

Jeśli taki wyniki nie wpływa niekorzystnie na owulację (występuje póki co w każdym cyklu(, to czy może mimo wszystko utrudniać zapłodnienie?

Czytałam, że jest coś takiego jak nieaktywne cząsteczki prolaktyny.
    Czy mają one wpływ na płodność?

Jaka jest przyczyna produkcji tak dużej ilości nieaktywnych cząsteczek?

agniesia2569, Adelajda, Kjopa3, Ewela2016 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ