X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Niskie FT4, TSH w normie i wysoka prolaktyna

Niskie FT4, TSH w normie i wysoka prolaktyna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ika08 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:44

/  Zgłoś
    witam,

Czy FT4 11,74 pmol/l przy TSH 2,01 ulU/ml (norma: 0,27-4,20) może utrudniać zajście w ciążę?

Wg labolatorium norma dla FT4, to od 12 do 22 pmol/l, ale w internecie widziałam informację, że norma jest od 10.

Przy okazji chcialam zapytać o bardzo wysoką prolaktynę: 864,3 uU/ml przy normie 127-637.

Jeśli taki wyniki nie wpływa niekorzystnie na owulację (występuje póki co w każdym cyklu(, to czy może mimo wszystko utrudniać zapłodnienie?

Czytałam, że jest coś takiego jak nieaktywne cząsteczki prolaktyny.
    Czy mają one wpływ na płodność?

Jaka jest przyczyna produkcji tak dużej ilości nieaktywnych cząsteczek?

agniesia2569, Adelajda, Kjopa3, Ewela2016 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ