X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

PCOS?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:32

/  Zgłoś
    Dzien dobry,

Proszę o interpretację wyników.
    Żaden z lekarzy nigdy nie mówił mi o PCOS. Ostatnio pani doktor uznała, że nie mam.

Dwa dni później lekarz na podstawie usg stwierdził, że jest podejrzenie PCOS.
    Oba jajniki pow. 10 ml objętości, w każdym pow. 12 pęcherzyków 4-9 mm.
    Mam nieregularne cykle 30-40 dni, ale nie mam nadmiernego owłosienia i problemów z wagą.
    Co trzeba zbadać, by potwierdzić lub nie PCOS?

Sońkaa, KolorowaPoziomka, kozalia, rc, Marrgoo, Ma83, moniczka22, Maleńka1592, Paula_30, яóżσωє ѕłσń¢є, elforia, gabss lubią tę wiadomość

• dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:03

/  Zgłoś
    PCOS to zespół objawów. Z Pani opisu można podejrzewać, że może Pani mieć PCOS. Warto by było zrobić badania hormonalne LH, FSH, i androgeny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ