X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

pęcherzyk w macicy - pusty?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ayrin Znajoma

Wysłany: 15 października 2018, 16:55

/  Zgłoś
    Jest to mój 4 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, wg obserwacji cykle mam owulacyjne (owulacja 15-17 dc) co potwierdzaja testy owulacyjne i utrzymujaca sie wysoka temp w drugiej polowie cyklu. Dzis w trakcie USG kontrolnego, ginekolog stwierdzil obecnosc pecherzyka w macicy, w obrazie 4-5tyg ciazy, nie widac zarodka, lekarz zlecil test beta hcg. Poniewaz ostatni okres mialam normalnie, a wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny wskazal wynik pozytywny oraz dlatego ze sie zabezpieczamy, nie sadze zeby mogla to byc wczesna ciaza. Po powrocie od ginekologa zobilam test ciazowy z moczu - wynik negatywny. Czekam na wyniki beta HCG i bede miala pewnosc. Jednak, jesli to nie ciaza to skad taki pecherzyk? czy to znaczy ze kiedys bylam w ciazy ale sie ona nie rozwinela? Lekarz stwierdzil ze jest to pecherzyk z plynem.

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:46

/  Zgłoś
    Nie ma możliwości, by to była dawna, nierozwinięta ciąża. Jeżeli wynik BHCG będzie negatywny, trzeba powtórzyć USG po miesiączce. Jest duża szansa, ze pęcherzyka nie będzie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ