Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

pęcherzyk w macicy - pusty?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ayrin Znajoma

Wysłany: 15 października 2018, 16:55

/  Zgłoś
    Jest to mój 4 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, wg obserwacji cykle mam owulacyjne (owulacja 15-17 dc) co potwierdzaja testy owulacyjne i utrzymujaca sie wysoka temp w drugiej polowie cyklu. Dzis w trakcie USG kontrolnego, ginekolog stwierdzil obecnosc pecherzyka w macicy, w obrazie 4-5tyg ciazy, nie widac zarodka, lekarz zlecil test beta hcg. Poniewaz ostatni okres mialam normalnie, a wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny wskazal wynik pozytywny oraz dlatego ze sie zabezpieczamy, nie sadze zeby mogla to byc wczesna ciaza. Po powrocie od ginekologa zobilam test ciazowy z moczu - wynik negatywny. Czekam na wyniki beta HCG i bede miala pewnosc. Jednak, jesli to nie ciaza to skad taki pecherzyk? czy to znaczy ze kiedys bylam w ciazy ale sie ona nie rozwinela? Lekarz stwierdzil ze jest to pecherzyk z plynem.

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:46

/  Zgłoś
    Nie ma możliwości, by to była dawna, nierozwinięta ciąża. Jeżeli wynik BHCG będzie negatywny, trzeba powtórzyć USG po miesiączce. Jest duża szansa, ze pęcherzyka nie będzie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ