X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Polip macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:08

/  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Na ostatnim usg na monitorowaniu cyklu okazało się, że najprawdopodobniej mam w macicy polip endometrialny, który skutecznie mi to uniemożliwia. Ginekolog radziła zaczekać do przyszłej miesiączki żeby sprawdzić, czy nie złuszczy się on samoistnie. Czy miała któraś z Was taki przypadek? A co więcej, czy którejś udało się z takim polipem zajść w ciążę czy raczej konieczne jest jego usunięcie?

Otojestkasia, Steffci, Izasze30, BitterSweetSymphony, Kaluu, margaretka84, HINATA, Lunaris, rc, hondek, Monmaj lubią tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ