X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności próba zajścia w ciąże z pregnylem

próba zajścia w ciąże z pregnylem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • grazka78 Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:07

/  Zgłoś
    witam! jestem po kuracji costibegylt od 5-9dc w dniu 12dc mialam monitoring i 2 pecherzyki w lewym jajniku 18 i 20 mm, 13dc mialam podany zastrzyk z pregnylu 5000j. i wspolzylam z mezem przez 3 dni. 17dc poczułam mocny bol w podbrzuszu po lewej stronie czy to mogla byc owulacja?niestety tego dnia ani dzien wczesniej nie wspolzylam jedynie dzien pozniej w 18dc pod wieczor ale to chyba za pozno. Mialam isc na monitoring w 18dc sprawdzic czy pecherzyki pekly i ewentualnie zaczac brac luteine, ale bylam chora. W 22 dc zrobilam sobie progesteron wynik 30,40nmol/l co tzn? 28dc zrobilam sobie test ciazowy z moczu wynik negatywny. jest 33dc a ja nie dostalam okresu czy moge byc jednak w ciazy? bardzo prosze o odpowiedz

hipisiątko, sonia86, czekolada, Saramago, justa183 lubią tę wiadomość

grazka78
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 16:23

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno jest mi odnieść się do Pani pytań bez wglądu do Pani dokumentacji i wyników badań. Kompleksowa ocena przebiegu cyklu wymaga określenia poziomu hormonów w zestawieniu z badaniami obrazowymi. Jeśli ma Pani wątpliwości co do swojego stanu, proszę skonsultować się z lekarzem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ