Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności próba zajścia w ciąże z pregnylem

próba zajścia w ciąże z pregnylem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • grazka78 Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:07

/  Zgłoś
    witam! jestem po kuracji costibegylt od 5-9dc w dniu 12dc mialam monitoring i 2 pecherzyki w lewym jajniku 18 i 20 mm, 13dc mialam podany zastrzyk z pregnylu 5000j. i wspolzylam z mezem przez 3 dni. 17dc poczułam mocny bol w podbrzuszu po lewej stronie czy to mogla byc owulacja?niestety tego dnia ani dzien wczesniej nie wspolzylam jedynie dzien pozniej w 18dc pod wieczor ale to chyba za pozno. Mialam isc na monitoring w 18dc sprawdzic czy pecherzyki pekly i ewentualnie zaczac brac luteine, ale bylam chora. W 22 dc zrobilam sobie progesteron wynik 30,40nmol/l co tzn? 28dc zrobilam sobie test ciazowy z moczu wynik negatywny. jest 33dc a ja nie dostalam okresu czy moge byc jednak w ciazy? bardzo prosze o odpowiedz

hipisiątko, sonia86, czekolada, Saramago, justa183 lubią tę wiadomość

grazka78
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 16:23

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno jest mi odnieść się do Pani pytań bez wglądu do Pani dokumentacji i wyników badań. Kompleksowa ocena przebiegu cyklu wymaga określenia poziomu hormonów w zestawieniu z badaniami obrazowymi. Jeśli ma Pani wątpliwości co do swojego stanu, proszę skonsultować się z lekarzem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ