X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności próba zajścia w ciąże z pregnylem

próba zajścia w ciąże z pregnylem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • grazka78 Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:07

/  Zgłoś
    witam! jestem po kuracji costibegylt od 5-9dc w dniu 12dc mialam monitoring i 2 pecherzyki w lewym jajniku 18 i 20 mm, 13dc mialam podany zastrzyk z pregnylu 5000j. i wspolzylam z mezem przez 3 dni. 17dc poczułam mocny bol w podbrzuszu po lewej stronie czy to mogla byc owulacja?niestety tego dnia ani dzien wczesniej nie wspolzylam jedynie dzien pozniej w 18dc pod wieczor ale to chyba za pozno. Mialam isc na monitoring w 18dc sprawdzic czy pecherzyki pekly i ewentualnie zaczac brac luteine, ale bylam chora. W 22 dc zrobilam sobie progesteron wynik 30,40nmol/l co tzn? 28dc zrobilam sobie test ciazowy z moczu wynik negatywny. jest 33dc a ja nie dostalam okresu czy moge byc jednak w ciazy? bardzo prosze o odpowiedz

hipisiątko, sonia86, czekolada, Saramago, justa183 lubią tę wiadomość

grazka78
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 16:23

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno jest mi odnieść się do Pani pytań bez wglądu do Pani dokumentacji i wyników badań. Kompleksowa ocena przebiegu cyklu wymaga określenia poziomu hormonów w zestawieniu z badaniami obrazowymi. Jeśli ma Pani wątpliwości co do swojego stanu, proszę skonsultować się z lekarzem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ