Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Proszę o interpretację wyników badań hormonalnych.

Proszę o interpretację wyników badań hormonalnych.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:37

/  Zgłoś
    Proszę o interpretację wyników badań. Wyniki robione w 5 dniu cyklu. Niepokoi mnie wysoki stosunek LH do FSH.
    Wyniki mogą wskazywać już fazę przedowulacyjną, jednak w 7dc test owulacyjny ujemny. Test owulacyjny dodatni w 12 i 13 dc. Nie wiem już co mam o tym myśleć. Mam już umówioną wizytę u lekarza, ale za 2 tyg....także z ciekawości pytam. Wyniki, obok podane normy z laboratorium.

TSH 1,37 microU/mL 0,27 - 4,20
    FSH 5,97 mlU/ml f.fol: 3,5-12,5
    f. owul 4,7-21,5
    f.lut 1,7-7,7
    ESTRADIOL 95,87 pg/ml
    f.fol: 12,5-166
    f. owul 85,8-498
    f.lut 43,8-211
    LH 17,24 mlU/ml
    f.fol: 2,4-12,6
    f. owul 14-95,6
    f.lut 1,0-11,4
    PROGESTERON 0,645ng/ml
    f.fol: 0,2 - 1,5
    f. owul 0,8 - 3,0
    f.lut 1,7-27,0
    PROLAKTYNA 15,020 ng/ml 4,790-23,300
    TESTOSTERON 0,257 ng/ml 0,060-0,820

Lili87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mala154 lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ