X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Proszę o interpretację wyników badań hormonalnych.

Proszę o interpretację wyników badań hormonalnych.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:37

/  Zgłoś
    Proszę o interpretację wyników badań. Wyniki robione w 5 dniu cyklu. Niepokoi mnie wysoki stosunek LH do FSH.
    Wyniki mogą wskazywać już fazę przedowulacyjną, jednak w 7dc test owulacyjny ujemny. Test owulacyjny dodatni w 12 i 13 dc. Nie wiem już co mam o tym myśleć. Mam już umówioną wizytę u lekarza, ale za 2 tyg....także z ciekawości pytam. Wyniki, obok podane normy z laboratorium.

TSH 1,37 microU/mL 0,27 - 4,20
    FSH 5,97 mlU/ml f.fol: 3,5-12,5
    f. owul 4,7-21,5
    f.lut 1,7-7,7
    ESTRADIOL 95,87 pg/ml
    f.fol: 12,5-166
    f. owul 85,8-498
    f.lut 43,8-211
    LH 17,24 mlU/ml
    f.fol: 2,4-12,6
    f. owul 14-95,6
    f.lut 1,0-11,4
    PROGESTERON 0,645ng/ml
    f.fol: 0,2 - 1,5
    f. owul 0,8 - 3,0
    f.lut 1,7-27,0
    PROLAKTYNA 15,020 ng/ml 4,790-23,300
    TESTOSTERON 0,257 ng/ml 0,060-0,820

Lili87, Landryneczka, Rutelka, mala154 lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ