X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności proszę o interpretację wyniku krzywej cukrowej

proszę o interpretację wyniku krzywej cukrowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wyczekująca.. Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:55

/  Zgłoś
    Witam, z mężem staramy się o dziecko już 4 lata. Mamy za sobą 2 inseminacje i wspólnie licząc prawie 24 cykle na różnego rodzaju lekach( zaczynając od CLO a kończąc na gonadotropinach) niedawno zmieniliśmy lekarza który na początku wysłał mnie na podstawowe badania w tym na krzywą cukrową z obciążeniem (obciążenie 75g). Niedawno odebrałam wynik i trochę mnie zdziwił:
    Glukoza na czczo: 87
    Glukoza po 1h": 81
    Glukoza po 2h: 77
    Proszę o pomoc w interpretacji tych wyników..

sanbartro, Frufru lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ