X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności proszę o interpretację wyniku krzywej cukrowej

proszę o interpretację wyniku krzywej cukrowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wyczekująca.. Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:55

/  Zgłoś
    Witam, z mężem staramy się o dziecko już 4 lata. Mamy za sobą 2 inseminacje i wspólnie licząc prawie 24 cykle na różnego rodzaju lekach( zaczynając od CLO a kończąc na gonadotropinach) niedawno zmieniliśmy lekarza który na początku wysłał mnie na podstawowe badania w tym na krzywą cukrową z obciążeniem (obciążenie 75g). Niedawno odebrałam wynik i trochę mnie zdziwił:
    Glukoza na czczo: 87
    Glukoza po 1h": 81
    Glukoza po 2h: 77
    Proszę o pomoc w interpretacji tych wyników..

sanbartro, Frufru lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ