Proviron
-
Mam pytanie maz miał przepisany proviron przez 3 miesiace kuracje zakonczył w grudniu a teraz w styczniu zrobił badanie nasienia i bylismy w szoku gdy je zobaczylismy jest jescze gorzej niz przed braniem tych lekow czy jest mozliwe ze dopiero koło marca bada widoczne efekty tej kuracji,jaka jest norma aby starac sie o inseminacje czy wystarczy ze skontaktujemy sie z klinika prywatnie i bedziemy mogli skorzystac z tej formy zapłodnienia czy musza byc spełnione jakies warunki prosze o odpowiedz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:55
19ilonka87, Torunianka, Blondik, mama2929 lubią tę wiadomość
Aga30
-
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertSzanowna Pani, lek Proviron może obniżać parametry nasienia. Nie wiem, w jakim celu był u Pani męża stosowany, więc trudno jest mi się do tego odnieść. Jeśli rozważają Państwo inseminację, proszę pamiętać, że zabieg ten powinien być wykonywany jedynie w przypadku wskazań (brak upłynnienia nasienia, wrogość śluzu). W ramach kwalifikacji powinny zostać wykonane test po stosunku oraz test wiązania plemników z hialuronianem. Żeby ocenić, jakie postępowanie byłoby optymalne w Państwa przypadku, musiałbym mieć wgląd w wyniki badań i móc ewentualnie uzupełnić informacje.