Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Starania a RZS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Biscuits Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:17

/  Zgłoś
    Witam. Cierpie od ponad dwoch lat na RZS. Od roku staram sie o ciaze i w zwiazku z tym przyjmuje tylko leki, ktore sa dopuszczone do stosowania w ciazy (encorton 10 mg, imuran 125 mg) W tej chwili mam nieco spuchniete rece i nogi, wiec moj RZS nie jest w calkowitej remisji, moje crp to 17. Mam juz jedno dziecko (po porodzie zachorowalam na RZS) i badania dotyczace plodnosci moje i meza sa prawidlowe (hormony, hsg i badanie nasiania, wszystko w normie). Czy to RZS i stan zapalny z nim zwiazany uniemozliwia mi zajscie w ciaze? Czy leki typu encorton maja wplyw na plodnosc i owulacje? Dziekuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 09:09

mrth666, kasjja, Maciejka, Eva82, Fatim lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:10

/  Zgłoś
    Prawdopodobnie RZS nie jest przyczyną trudności z zajściem w ciążę w Pani przypadku. Wpływ wymienionych leków zależy od indywidualnej sytuacji Pacjentki, bez odniesienia się do poziomu hormonów i wyników innych badań, trudno jest odpowiedzieć na Pani pytanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ