X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Starania a RZS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Biscuits Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:17

/  Zgłoś
    Witam. Cierpie od ponad dwoch lat na RZS. Od roku staram sie o ciaze i w zwiazku z tym przyjmuje tylko leki, ktore sa dopuszczone do stosowania w ciazy (encorton 10 mg, imuran 125 mg) W tej chwili mam nieco spuchniete rece i nogi, wiec moj RZS nie jest w calkowitej remisji, moje crp to 17. Mam juz jedno dziecko (po porodzie zachorowalam na RZS) i badania dotyczace plodnosci moje i meza sa prawidlowe (hormony, hsg i badanie nasiania, wszystko w normie). Czy to RZS i stan zapalny z nim zwiazany uniemozliwia mi zajscie w ciaze? Czy leki typu encorton maja wplyw na plodnosc i owulacje? Dziekuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 09:09

mrth666, kasjja, Maciejka, Eva82, Fatim lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:10

/  Zgłoś
    Prawdopodobnie RZS nie jest przyczyną trudności z zajściem w ciążę w Pani przypadku. Wpływ wymienionych leków zależy od indywidualnej sytuacji Pacjentki, bez odniesienia się do poziomu hormonów i wyników innych badań, trudno jest odpowiedzieć na Pani pytanie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ