X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Starania o dziecko podczas brania antybiotyku

Starania o dziecko podczas brania antybiotyku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • TakToJa Znajoma

Wysłany: 24 marca 2015, 18:01

/  Zgłoś
    Witam!
    To moj pierwszy cykl w którym zażywałam clostibegyt od 5-9dc. Jutro wypada 13dzien cyklu w którym lekarz zalecił starania się o dziecko, ponieważ nastąpi owulacja. Jednakże przywinęło mi się zapalenie zatok i dostałam antybiotyk na 2 tygodnie (Remoclav)... Dodam, że antybiotyku nie zaczęłam jeszcze brać, oraz jest znaczna poprawa po lekarstwach ktore wzięłam na "własną rękę". W takim wypadku nie wiem czy strać się o dziecko, czy poczekać do następnego cyklu? Czy antybiotyki przeszkadzają w staraniach? Proszę o odpowiedź, ponieważ jestem nieco zaniepokojona i nie wiem co w tej sytuacji robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 18:06

mustisia, Martoszka, Anatolka, justa1234, MagSz, SuSie, Caroline, fresa, Viviana, kasiakasia11, Katiana, november123, Tulipanka, orchideaa lubią tę wiadomość

65vqmkwycz6og0ms.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:05

/  Zgłoś
    Trudno jest mi odpowiedzieć na Pani pytanie – powinien do niego ustosunkować się Pani lekarz prowadzący.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ