X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

staranie się o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • juzniedlugo Nowa

Wysłany: 11 maja 2017, 11:59

/  Zgłoś
    razem z partnerem staramy się o dziecko od kolo 2 lat, w kwietniu ubiegłego roku (2016) zaczęłam brać kwas foliowy ale mój stan zdrowia drastycznie się zmieniły czułam się taka słaba, ospała miałam mroczki przed oczami ,dlatego tez przestałam go stosować po jakiś 2 miesiącach. ostatnio czyli 1 kwietnia 2017r. zaczęłam ponownie brać kwas foliowy ale efektów żadnych nie mam czy może być to spowodowane złym doborem kwasu foliowego ??? ja biorę folik ponieważ wyczytałam ze wchłania się najlepiej i własnie teraz nie mam żadnych obiawow typu złe samopoczucie czy zmęczenie. a może trzeba zwiększyć dawkę do 2 tabletek dziennie ??? czy zwiększenie dawki może tez mieć skutek niepożądany ???

Lyna_22, Tanda, rc, Edyta87, Frufru, Iseko lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ