WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

staranie się o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • juzniedlugo Nowa

Wysłany: 11 maja 2017, 11:59

/  Zgłoś
    razem z partnerem staramy się o dziecko od kolo 2 lat, w kwietniu ubiegłego roku (2016) zaczęłam brać kwas foliowy ale mój stan zdrowia drastycznie się zmieniły czułam się taka słaba, ospała miałam mroczki przed oczami ,dlatego tez przestałam go stosować po jakiś 2 miesiącach. ostatnio czyli 1 kwietnia 2017r. zaczęłam ponownie brać kwas foliowy ale efektów żadnych nie mam czy może być to spowodowane złym doborem kwasu foliowego ??? ja biorę folik ponieważ wyczytałam ze wchłania się najlepiej i własnie teraz nie mam żadnych obiawow typu złe samopoczucie czy zmęczenie. a może trzeba zwiększyć dawkę do 2 tabletek dziennie ??? czy zwiększenie dawki może tez mieć skutek niepożądany ???

Lyna_22, Tanda, rc, Edyta87, Frufru, Iseko lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ