Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

stosunek LH do FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Farida Koleżanka

Wysłany: 4 września 2016, 22:41

/  Zgłoś
    Witam, chciałam poruszyć temat interpretacji wyników hormonu LH i FSH. Ich interpretacja pojedynczo wskazuje w moim przypadku o tym, że moja rezerwa jest ok ale stosunek obu tych hormonów nie wypada już dobrze bo wynosi 1,4 LH 9,4 FSH 6,69 . Badania robione w 3 dniu cyklu . Wynika z tego, że nie jestem w fazie nawet przed menopauzalnej ale mogę miec PCOS, czy dobrze rozumiem? czy to oznacza, że pomimo posiadania rezerwy nie zajdę w ciążę przez PCOS?

Storczyk31, Phyllis, Figulina, Szmivers, Ewela2016, arabka81, Lapi84, sylwia80, Bella_Bella, Anusiak, panan12, Moroszka, chessy, rc, sylvia94, Sońkaa, gooskaw, Perle, moniczka22, Monys2588, nick nieaktualny, Marcella, Bellakawa lubią tę wiadomość

Farida
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:11

/  Zgłoś
    PCOS to zespół objawów. Na podstawie dwóch wyników nie mogę się wypowiedzieć, czy ma Pani PCOS. Na pewno nie jest pani w fazie przedmenopauzalnej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ