X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

stosunek LH do FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Farida Koleżanka

Wysłany: 4 września 2016, 22:41

/  Zgłoś
    Witam, chciałam poruszyć temat interpretacji wyników hormonu LH i FSH. Ich interpretacja pojedynczo wskazuje w moim przypadku o tym, że moja rezerwa jest ok ale stosunek obu tych hormonów nie wypada już dobrze bo wynosi 1,4 LH 9,4 FSH 6,69 . Badania robione w 3 dniu cyklu . Wynika z tego, że nie jestem w fazie nawet przed menopauzalnej ale mogę miec PCOS, czy dobrze rozumiem? czy to oznacza, że pomimo posiadania rezerwy nie zajdę w ciążę przez PCOS?

Storczyk31, Phyllis, Figulina, Szmivers, Ewela2016, arabka81, Lapi84, sylwia80, Bella_Bella, Anusiak, panan12, Moroszka, chessy, rc, sylvia94, Sońkaa, gooskaw, Perle, moniczka22, Monys2588, Bogusia30, Marcella, Bellakawa lubią tę wiadomość

Farida
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:11

/  Zgłoś
    PCOS to zespół objawów. Na podstawie dwóch wyników nie mogę się wypowiedzieć, czy ma Pani PCOS. Na pewno nie jest pani w fazie przedmenopauzalnej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ