Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Torbiel

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:42

/  Zgłoś
    Witam,w maju miałam cykl stymulowany lekiem clostilbegyt,to był pierwszy cykl ze symulacją i się udało,ale radość trwała bardzo krótko-ciąża okazała się być biochemiczną,w dodatku na prawym jajniku utworzyła się torbiel wielkości 7 cm-Torbiel prosta bez zmian.Dostałam luteinę podjęzykową-mam brać przez 3 cykle,wizytę kontrolną mam dopiero w sierpniu. Czy torbiel o takich rozmiarach może się wchłonąć?Nigdy wcześniej nie miałam torbieli i przeraziła się,że w tak krótkim czasie urosła do tych rozmiarów.Teraz.musze czekać na kolejną stymulacje.Mam jeszcze jedno pytanie-luteinę biorę od 15 dnia cyklu 2x1 tabl.-czy to prawda,że może zablokować owulację?

Bellakawa, Ewa89_89, Weroneczka lubią tę wiadomość

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 13:51

/  Zgłoś
    Torbiele jajników w krótkim czasie mogą osiągnąć duże rozmiary. Jeżeli to torbiel prosta, to jest duża szansa, że leczenie Luteiną pomoże. Na razie skupiłabym się na leczeniu i nie martwiła owulacją. Zwykle do owulacji dochodzi w 14 dniu cyklu, więc w tym przypadku Luteina nie jest w stanie jej zablokować.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ