Torbiel
-
Witam,w maju miałam cykl stymulowany lekiem clostilbegyt,to był pierwszy cykl ze symulacją i się udało,ale radość trwała bardzo krótko-ciąża okazała się być biochemiczną,w dodatku na prawym jajniku utworzyła się torbiel wielkości 7 cm-Torbiel prosta bez zmian.Dostałam luteinę podjęzykową-mam brać przez 3 cykle,wizytę kontrolną mam dopiero w sierpniu. Czy torbiel o takich rozmiarach może się wchłonąć?Nigdy wcześniej nie miałam torbieli i przeraziła się,że w tak krótkim czasie urosła do tych rozmiarów.Teraz.musze czekać na kolejną stymulacje.Mam jeszcze jedno pytanie-luteinę biorę od 15 dnia cyklu 2x1 tabl.-czy to prawda,że może zablokować owulację?
Bellakawa, Ewa89_89, Weroneczka lubią tę wiadomość
BeataW.
Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna... -
dr n. med. Beata Makowska EkspertTorbiele jajników w krótkim czasie mogą osiągnąć duże rozmiary. Jeżeli to torbiel prosta, to jest duża szansa, że leczenie Luteiną pomoże. Na razie skupiłabym się na leczeniu i nie martwiła owulacją. Zwykle do owulacji dochodzi w 14 dniu cyklu, więc w tym przypadku Luteina nie jest w stanie jej zablokować.