X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Trombofilia?Nawracające poronienia

Trombofilia?Nawracające poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:56

/  Zgłoś
    Witam, niestety poroniłam już kilka ciąż w bardzo wczesnym stadium (do 8 tyg). Urodziłam jedno dziecko, zapewne dlatego, że w tym jednym przypadku od początku ciąży do jej końca brałam zastrzyki z heparyny- clexane 0,4. Przy kolejnej ciąży lek ten przestał być refundowany i lekarz z tego powodu, że nic w badaniach nie wychodziło pomimo moich wcześniejszych poronień nie dał mi clexane. W rezultacie poroniłam. Teraz nadal staram się o dziecko, wyszedł mi jeden zły wynik białka s aktywność ale gdy badanie to powtórzyłam wynik był już prawidłowy. Proszę o poradę jakie badania mogłabym jeszcze zrobić( w kierunku zespołu anty-fosfolipidowego rowniez było wszysztko ok) , do jakich lekarzy się udać, aby otrzymać refundację na zastrzyki, których najwyraźniej potrzebuję. Z góry dziękuję za odp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:58

Madzia82, agniesia2569, Haana, Lucky, Selena, Magnosia, wisienka, aneczka85m, Anna32, Ania32 lubią tę wiadomość

AniaEtoile
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:51

/  Zgłoś
    Według dostępnych badań podawanie heparyny nie zwiększa szansy na utrzymanie ciąży. Proponowałabym wykonanie badań genetycznych i immunologicznych. Na ich podstawie będzie można podjąć decyzję o kierunku leczenia. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu jest obecnie możliwość odbycia wizyty nieodpłatnie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ