X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Trombofilia?Nawracające poronienia

Trombofilia?Nawracające poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:56

/  Zgłoś
    Witam, niestety poroniłam już kilka ciąż w bardzo wczesnym stadium (do 8 tyg). Urodziłam jedno dziecko, zapewne dlatego, że w tym jednym przypadku od początku ciąży do jej końca brałam zastrzyki z heparyny- clexane 0,4. Przy kolejnej ciąży lek ten przestał być refundowany i lekarz z tego powodu, że nic w badaniach nie wychodziło pomimo moich wcześniejszych poronień nie dał mi clexane. W rezultacie poroniłam. Teraz nadal staram się o dziecko, wyszedł mi jeden zły wynik białka s aktywność ale gdy badanie to powtórzyłam wynik był już prawidłowy. Proszę o poradę jakie badania mogłabym jeszcze zrobić( w kierunku zespołu anty-fosfolipidowego rowniez było wszysztko ok) , do jakich lekarzy się udać, aby otrzymać refundację na zastrzyki, których najwyraźniej potrzebuję. Z góry dziękuję za odp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:58

Madzia82, agniesia2569, Haana, Lucky, Selena, Magnosia, wisienka, aneczka85m, Anna32, Ania32 lubią tę wiadomość

AniaEtoile
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:51

/  Zgłoś
    Według dostępnych badań podawanie heparyny nie zwiększa szansy na utrzymanie ciąży. Proponowałabym wykonanie badań genetycznych i immunologicznych. Na ich podstawie będzie można podjąć decyzję o kierunku leczenia. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu jest obecnie możliwość odbycia wizyty nieodpłatnie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ