Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności wariacje hormonów a zajście w ciążę

wariacje hormonów a zajście w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:57

/  Zgłoś
    Przez 8 lat używałam plastrów evra. W tej chwili mija piąty miesiąc od odstawienia. Staramy się z mężem od tego czasu o dziecko. Póki co bez skutku. Podczas używania plastrów czułam się świetnie. Teraz czuję, że puchnę. Przytyłam 6 kg mimo , że nie jem więcej niż kiedyś. Rano łydki aż bolą. Czy to znaczy, że organizm jeszcze się nie oczyścił z hormonów i dlatego tak się dzieje? Czy taki stan wpływa niekorzystnie na zajście w ciążę? Jak mogę złagodzić skutki odstawienia plastrów?
    Pozdrawiam

C, hellishangel, Anna255, natalica06 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

/  Zgłoś
    Objawy, o których Pani pisze zapewne wymagają dodatkowej diagnostyki i konsultacji z lekarzem. Nie pisze Pani o swoim wieku, ani o przebiegu cyklu po odstawieniu leków. Jeśli starania o ciążę przedłużą się do ponad roku, może warto rozważyć wykonanie podstawowych badań u Pani i Pani męża.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ