X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności wariacje hormonów a zajście w ciążę

wariacje hormonów a zajście w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:57

/  Zgłoś
    Przez 8 lat używałam plastrów evra. W tej chwili mija piąty miesiąc od odstawienia. Staramy się z mężem od tego czasu o dziecko. Póki co bez skutku. Podczas używania plastrów czułam się świetnie. Teraz czuję, że puchnę. Przytyłam 6 kg mimo , że nie jem więcej niż kiedyś. Rano łydki aż bolą. Czy to znaczy, że organizm jeszcze się nie oczyścił z hormonów i dlatego tak się dzieje? Czy taki stan wpływa niekorzystnie na zajście w ciążę? Jak mogę złagodzić skutki odstawienia plastrów?
    Pozdrawiam

C, hellishangel, Anna255, natalica06 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

/  Zgłoś
    Objawy, o których Pani pisze zapewne wymagają dodatkowej diagnostyki i konsultacji z lekarzem. Nie pisze Pani o swoim wieku, ani o przebiegu cyklu po odstawieniu leków. Jeśli starania o ciążę przedłużą się do ponad roku, może warto rozważyć wykonanie podstawowych badań u Pani i Pani męża.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ