X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności wariacje hormonów a zajście w ciążę

wariacje hormonów a zajście w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:57

/  Zgłoś
    Przez 8 lat używałam plastrów evra. W tej chwili mija piąty miesiąc od odstawienia. Staramy się z mężem od tego czasu o dziecko. Póki co bez skutku. Podczas używania plastrów czułam się świetnie. Teraz czuję, że puchnę. Przytyłam 6 kg mimo , że nie jem więcej niż kiedyś. Rano łydki aż bolą. Czy to znaczy, że organizm jeszcze się nie oczyścił z hormonów i dlatego tak się dzieje? Czy taki stan wpływa niekorzystnie na zajście w ciążę? Jak mogę złagodzić skutki odstawienia plastrów?
    Pozdrawiam

C, hellishangel, Anna255, natalica06 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

/  Zgłoś
    Objawy, o których Pani pisze zapewne wymagają dodatkowej diagnostyki i konsultacji z lekarzem. Nie pisze Pani o swoim wieku, ani o przebiegu cyklu po odstawieniu leków. Jeśli starania o ciążę przedłużą się do ponad roku, może warto rozważyć wykonanie podstawowych badań u Pani i Pani męża.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ