X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności wariacje hormonów a zajście w ciążę

wariacje hormonów a zajście w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:57

/  Zgłoś
    Przez 8 lat używałam plastrów evra. W tej chwili mija piąty miesiąc od odstawienia. Staramy się z mężem od tego czasu o dziecko. Póki co bez skutku. Podczas używania plastrów czułam się świetnie. Teraz czuję, że puchnę. Przytyłam 6 kg mimo , że nie jem więcej niż kiedyś. Rano łydki aż bolą. Czy to znaczy, że organizm jeszcze się nie oczyścił z hormonów i dlatego tak się dzieje? Czy taki stan wpływa niekorzystnie na zajście w ciążę? Jak mogę złagodzić skutki odstawienia plastrów?
    Pozdrawiam

C, hellishangel, Anna255, natalica06 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

/  Zgłoś
    Objawy, o których Pani pisze zapewne wymagają dodatkowej diagnostyki i konsultacji z lekarzem. Nie pisze Pani o swoim wieku, ani o przebiegu cyklu po odstawieniu leków. Jeśli starania o ciążę przedłużą się do ponad roku, może warto rozważyć wykonanie podstawowych badań u Pani i Pani męża.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ