Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności wariacje hormonów a zajście w ciążę

wariacje hormonów a zajście w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:57

/  Zgłoś
    Przez 8 lat używałam plastrów evra. W tej chwili mija piąty miesiąc od odstawienia. Staramy się z mężem od tego czasu o dziecko. Póki co bez skutku. Podczas używania plastrów czułam się świetnie. Teraz czuję, że puchnę. Przytyłam 6 kg mimo , że nie jem więcej niż kiedyś. Rano łydki aż bolą. Czy to znaczy, że organizm jeszcze się nie oczyścił z hormonów i dlatego tak się dzieje? Czy taki stan wpływa niekorzystnie na zajście w ciążę? Jak mogę złagodzić skutki odstawienia plastrów?
    Pozdrawiam

C, hellishangel, nick nieaktualny, natalica06 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

/  Zgłoś
    Objawy, o których Pani pisze zapewne wymagają dodatkowej diagnostyki i konsultacji z lekarzem. Nie pisze Pani o swoim wieku, ani o przebiegu cyklu po odstawieniu leków. Jeśli starania o ciążę przedłużą się do ponad roku, może warto rozważyć wykonanie podstawowych badań u Pani i Pani męża.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ