X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Wytrzewienie a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 00:36

/  Zgłoś
    Witam
    Miałam wytrzewienie podczas urodzenia, narządy takie jak wątroba znajdują się po lewej stronie blisko macicy. Nie mam skrawka mięśnia prostego ok. 5/6 cm ( jest to tylko blizna pod spodem... sama nie wiem co tylko skóra?) w okolicy żołądka ( nie ma go w tym miescu jest skierowany na lewą stronę brzucha ). Lekarze mają podzielone zdanie co do ciąży, jednak wieszkosć twierdzi, że jest możliwa... co mam z tym wszystkim zrobić?

pragnaca dzidziusia, Macierzanka:), Pchelkaa lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 18 maja 2015, 21:08

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, to złożona sytuacja, która wymagałaby kompleksowej oceny. Nie jestem w stanie zdalnie, bez możliwości wykonania badania USG, przeanalizowania wyników dotychczasowej diagnostyki i rozmowy z Panią, doradzić postępowania. Musiałaby Pani zgłosić się na konsultację.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ