X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Czy kwalifikuje się do Rządowej Refundacji in vitro po dwukrotnym usunięciu "POTWORNIAKA DOJRZAŁEGO"??

Czy kwalifikuje się do Rządowej Refundacji in vitro po dwukrotnym usunięciu "POTWORNIAKA DOJRZAŁEGO"??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PERELKA175 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:49

/  Zgłoś
    Witam serdecznie Pana Doktora.
    Tak jak wspomniałam w pytaniu jestem po dwukrotnym laparoskopowym usunięciu "POTWORNIAKA DOJRZAŁEGO" z jajników. Za pierwszym razem było to w 2007 roku ( oba jajniki) a za drugim razem w 2012 ( lwy jajnik) . Miałam pecha , że się odrodziły... Usłyszałam, że mogę mieć predyspozycje do odradzania się i powinnam jak najszybciej zajść w ciąże. Starania trwają jakieś 3 lata, a ok. 5 lat w ogóle się nie zabezpieczamy z mężem. Straciłam już nadzieję na naturalne zajście w ciąże. Moja Pani doktor wspominała o możliwości zapłodnienia pozaustrojowego. Czy moja " ginekologiczna przeszłość" jest podstawą do kwalifikacji w Rządowym programie?? Innych problemów u mnie nie stwierdzono.

justa1234, Maciejka, Libra, Anatolka, Ballerina, dodinka, FasUla, Tosia 1981, pasia27, Eniula lubią tę wiadomość

PERELKA175
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:35

/  Zgłoś
    Wykonane u Pani operacje laparoskopowe nie kwalifikują do programu rządowego. Jeżeli natomiast ma Pani inne wskazania, jeśli np. wykonane zabiegi znacząco obniżyły Pani rezerwę jajnikową, należy jak najszybciej pomyśleć o metodach leczenia niepłodności o największej skuteczności, więc o in vitro. Żeby Państwu pomóc potrzebowałbym dodatkowych informacji: ile ma Pani lat, jakie były wyniki dotychczasowych badań (AMH, badanie nasienia). Przed kwalifikację wymagane jest zebranie wszystkich dotychczasowych badań i dokumentacji przeprowadzonego leczenia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ