X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem in vitro program rządowy

in vitro program rządowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:17

/  Zgłoś
    Witam:-))moje pytanie dotyczy in vitro z dofinansowaniem,otóż od 8lat z partenerem staramy się o dzidziusia ale udokumentowane mamy 3lata,drożność jajowodów zrobione są drożne ,nasienie superowe,amh dobre,kariotyp dobry,mam niedoczynność tarczycy ale wynik jest b.dobry,mogła bym tak wymieniać bez końca ale niema sensu bo problem tkwi w tym że brak u mnie owulacji!!parę miesięcy temu zdecydowaliśmy się z partnerem na in vitro z dofinansowaniem i tu zaczęły się schody bo miało być tak pięknie a okazało się katastrofą.zanim udałam się do kliniki to upewniłam się że spełniam wymogi żeby dostać dofinansowanie,byłam pewna że nam się uda ale się rozczarowałam bo w klince której byłam sprowadzili mnie na ziemię otóż lekarz po obejrzeniu naszej KSIĘGI z wynikami stwierdził że niestety ale nie dostanę dofinansowania bo muszę mieć trzy inseminację!!!tylko dlaczego!!!jeśli mam dokumentację 3letnią i stwierdzoną przyczynę to czemu nie mogę dostać dofinansowania??!!!proszę mi to Panie doktorze wytłumaczyć bo nie pojmuję tego!!!czytałam kryteria z 100 razy jakie para musi spełniać i nic takiego nie znalazłam że nawet jak ma się stwierdzoną niepłodność to jeszcze trzeba podejść do inseminacjii!!dodam jeszcze że przez 8 cykli byłam stymulowna clostinbegytem,zastrzyk pregnyl plus luteina,pęcherzyki rosły i pękały a także było ciałko żółte lecz ciąży brak.prosze mi odpisać.z góry dziękuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 23:21

Anatolka, Elfik, mycha28, Beata.D, kapturnica, Madzia82, ewka25, **Jagoda**, Tilka, Sol, monik, hipisiątko, rybka, Lucy, macduska, tulipanna, Anastazja85, agniesja, my dream, Blondik, Jagoda29, freya, oliffka, Libra, iwanka, Ann84, KMK, Maciejka, bea, ewa84, ComeToMeBaby, emii, agania, Elmirka, tomania2806, Saramago, MalwinaKR lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:09

/  Zgłoś
    W przypadku udokumentowanych przynajmniej 6 cykli stymulacji bez powodzenia istnieje możliwość zakwalifikowania pacjentów z uwagi na czynnik jajnikowy. W przypadku kwalifikacji z powodu czynnika idiopatycznego rzeczywiście zalecane są minimum 3 inseminacje (zalecenia PTMR).
    Rzeczywista kwalifikacja wymaga szczegółowego sprawdzenia Pani dokumentacji i oceny wyników badań, konieczne byłoby więc spotkanie.

justa1234 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ