Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem in vitro program rządowy

in vitro program rządowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:17

/  Zgłoś
    Witam:-))moje pytanie dotyczy in vitro z dofinansowaniem,otóż od 8lat z partenerem staramy się o dzidziusia ale udokumentowane mamy 3lata,drożność jajowodów zrobione są drożne ,nasienie superowe,amh dobre,kariotyp dobry,mam niedoczynność tarczycy ale wynik jest b.dobry,mogła bym tak wymieniać bez końca ale niema sensu bo problem tkwi w tym że brak u mnie owulacji!!parę miesięcy temu zdecydowaliśmy się z partnerem na in vitro z dofinansowaniem i tu zaczęły się schody bo miało być tak pięknie a okazało się katastrofą.zanim udałam się do kliniki to upewniłam się że spełniam wymogi żeby dostać dofinansowanie,byłam pewna że nam się uda ale się rozczarowałam bo w klince której byłam sprowadzili mnie na ziemię otóż lekarz po obejrzeniu naszej KSIĘGI z wynikami stwierdził że niestety ale nie dostanę dofinansowania bo muszę mieć trzy inseminację!!!tylko dlaczego!!!jeśli mam dokumentację 3letnią i stwierdzoną przyczynę to czemu nie mogę dostać dofinansowania??!!!proszę mi to Panie doktorze wytłumaczyć bo nie pojmuję tego!!!czytałam kryteria z 100 razy jakie para musi spełniać i nic takiego nie znalazłam że nawet jak ma się stwierdzoną niepłodność to jeszcze trzeba podejść do inseminacjii!!dodam jeszcze że przez 8 cykli byłam stymulowna clostinbegytem,zastrzyk pregnyl plus luteina,pęcherzyki rosły i pękały a także było ciałko żółte lecz ciąży brak.prosze mi odpisać.z góry dziękuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 23:21

Anatolka, Elfik, mycha28, Beata.D, kapturnica, Madzia82, ewka25, **Jagoda**, Tilka, Sol, monik, hipisiątko, rybka, Lucy, macduska, tulipanna, Anastazja85, agniesja, my dream, Blondik, Jagoda29, freya, oliffka, Libra, iwanka, Ann84, KMK, Maciejka, bea, ewa84, ComeToMeBaby, emii, agania, Elmirka, tomania2806, Saramago, MalwinaKR lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:09

/  Zgłoś
    W przypadku udokumentowanych przynajmniej 6 cykli stymulacji bez powodzenia istnieje możliwość zakwalifikowania pacjentów z uwagi na czynnik jajnikowy. W przypadku kwalifikacji z powodu czynnika idiopatycznego rzeczywiście zalecane są minimum 3 inseminacje (zalecenia PTMR).
    Rzeczywista kwalifikacja wymaga szczegółowego sprawdzenia Pani dokumentacji i oceny wyników badań, konieczne byłoby więc spotkanie.

justa1234 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ