in vitro program rządowy
-
Witam:-))moje pytanie dotyczy in vitro z dofinansowaniem,otóż od 8lat z partenerem staramy się o dzidziusia ale udokumentowane mamy 3lata,drożność jajowodów zrobione są drożne ,nasienie superowe,amh dobre,kariotyp dobry,mam niedoczynność tarczycy ale wynik jest b.dobry,mogła bym tak wymieniać bez końca ale niema sensu bo problem tkwi w tym że brak u mnie owulacji!!parę miesięcy temu zdecydowaliśmy się z partnerem na in vitro z dofinansowaniem i tu zaczęły się schody bo miało być tak pięknie a okazało się katastrofą.zanim udałam się do kliniki to upewniłam się że spełniam wymogi żeby dostać dofinansowanie,byłam pewna że nam się uda ale się rozczarowałam bo w klince której byłam sprowadzili mnie na ziemię otóż lekarz po obejrzeniu naszej KSIĘGI z wynikami stwierdził że niestety ale nie dostanę dofinansowania bo muszę mieć trzy inseminację!!!tylko dlaczego!!!jeśli mam dokumentację 3letnią i stwierdzoną przyczynę to czemu nie mogę dostać dofinansowania??!!!proszę mi to Panie doktorze wytłumaczyć bo nie pojmuję tego!!!czytałam kryteria z 100 razy jakie para musi spełniać i nic takiego nie znalazłam że nawet jak ma się stwierdzoną niepłodność to jeszcze trzeba podejść do inseminacjii!!dodam jeszcze że przez 8 cykli byłam stymulowna clostinbegytem,zastrzyk pregnyl plus luteina,pęcherzyki rosły i pękały a także było ciałko żółte lecz ciąży brak.prosze mi odpisać.z góry dziękuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 23:21
Anatolka, Elfik, mycha28, Beata.D, kapturnica, Madzia82, ewka25, **Jagoda**, Tilka, Sol, monik, hipisiątko, rybka, Lucy, macduska, tulipanna, Anastazja85, agniesja, my dream, Blondik, Jagoda29, freya, oliffka, Libra, iwanka, Ann84, KMK, Maciejka, bea, ewa84, ComeToMeBaby, emii, agania, Elmirka, tomania2806, Saramago, MalwinaKR lubią tę wiadomość
-
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertW przypadku udokumentowanych przynajmniej 6 cykli stymulacji bez powodzenia istnieje możliwość zakwalifikowania pacjentów z uwagi na czynnik jajnikowy. W przypadku kwalifikacji z powodu czynnika idiopatycznego rzeczywiście zalecane są minimum 3 inseminacje (zalecenia PTMR).
Rzeczywista kwalifikacja wymaga szczegółowego sprawdzenia Pani dokumentacji i oceny wyników badań, konieczne byłoby więc spotkanie.justa1234 lubi tę wiadomość