X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Inseminacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karolinka1991 Nowa

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:02

/  Zgłoś
    Dzień dobry, teraz podchodziłam do IUI po raz drugi na niepekniętym pęcherzyku: czyli tak w 10dc miałam 15mm, w 12 dc miałam 16mm a w 14 dniu cyklu miałam 21mm więc lekarz zdecydował, że 14dc o godzinie 18 ovitrelle brać zastrzyk, a w sobotę 15dc inseminacja o godzinie 11:00 czyli przed inseminacją w sobotę miałam usg widać pęcherzyk 21mm, o 11 postanowili zrobić mi inseminację, mąż ma słabsze parapemtry dlatego postanowiliśmy podejść do IUI - 16 godz po zastrzyku była IUI, w poniedziałek przyszłam na usg sprawdzić czy pekł, oczywiście, że pekł, czy nie jest za późno na zapłodnienie? ile po inseminacji plemniki żyją? Od wczoraj biorę duphaston. Jest szansa na zajście w ciążę? PS. Po inseminacji nie poprawiliśmy naturalnie ze względu na pracę męża :( przed kapatycacją miał tak: ruch postępowy 45%, ruch niepostępowy 10%, brak ruchu 45% (32mln/mL) a po kapatycacji 12 mln/mL ruch postępowy 85%, ruch niepostępowy 3%, brak ruchu 12%

jjm, sayuri, Oryginalnynick lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ