X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Inseminacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karolinka1991 Nowa

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:02

/  Zgłoś
    Dzień dobry, teraz podchodziłam do IUI po raz drugi na niepekniętym pęcherzyku: czyli tak w 10dc miałam 15mm, w 12 dc miałam 16mm a w 14 dniu cyklu miałam 21mm więc lekarz zdecydował, że 14dc o godzinie 18 ovitrelle brać zastrzyk, a w sobotę 15dc inseminacja o godzinie 11:00 czyli przed inseminacją w sobotę miałam usg widać pęcherzyk 21mm, o 11 postanowili zrobić mi inseminację, mąż ma słabsze parapemtry dlatego postanowiliśmy podejść do IUI - 16 godz po zastrzyku była IUI, w poniedziałek przyszłam na usg sprawdzić czy pekł, oczywiście, że pekł, czy nie jest za późno na zapłodnienie? ile po inseminacji plemniki żyją? Od wczoraj biorę duphaston. Jest szansa na zajście w ciążę? PS. Po inseminacji nie poprawiliśmy naturalnie ze względu na pracę męża :( przed kapatycacją miał tak: ruch postępowy 45%, ruch niepostępowy 10%, brak ruchu 45% (32mln/mL) a po kapatycacji 12 mln/mL ruch postępowy 85%, ruch niepostępowy 3%, brak ruchu 12%

jjm, sayuri, Oryginalnynick lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ