X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Plamienie zamiast miesiączki, a branie Clostilbegyt

Plamienie zamiast miesiączki, a branie Clostilbegyt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 10:43

/  Zgłoś
    Witam.
    Dostałam Closterberyt w dawce 50mg, raz dziennie na owulacje. Przez ostatnie miesiące nie było owulacji mimo w miarę regularnych cykli i braku wyraźnych objawów PCO.

Miałam go zacząć brać w 5dniu cyklu. Natomiast mam 49dzien cyklu i nadal pełnoprawna miesiączka mi się nie pojawiła. Tylko takie mocniejsze plamienia miałam które po 4dniach (tak jak trwa mi misiaczka) ustało. (dodam że jak byłam w ostatni poniedziałek u ginekologa to lekarka powiedziała mi że widzi ślad po torbieli która się wchłonęła)...

I teraz pytanie: czy te plamienia można uznać za okres i mogę zacząć brać tabletki na owulacje czy czekać dalej?

Evell lubi tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:51

/  Zgłoś
    Jeżeli to plamienie było inne niż zwykła miesiączka, to należy czekać. Może trzeba wziąć leki na wywołanie miesiączki. Rozumiem, że test ciążowy jest ujemny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ