Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Plamienie zamiast miesiączki, a branie Clostilbegyt

Plamienie zamiast miesiączki, a branie Clostilbegyt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 10:43

/  Zgłoś
    Witam.
    Dostałam Closterberyt w dawce 50mg, raz dziennie na owulacje. Przez ostatnie miesiące nie było owulacji mimo w miarę regularnych cykli i braku wyraźnych objawów PCO.

Miałam go zacząć brać w 5dniu cyklu. Natomiast mam 49dzien cyklu i nadal pełnoprawna miesiączka mi się nie pojawiła. Tylko takie mocniejsze plamienia miałam które po 4dniach (tak jak trwa mi misiaczka) ustało. (dodam że jak byłam w ostatni poniedziałek u ginekologa to lekarka powiedziała mi że widzi ślad po torbieli która się wchłonęła)...

I teraz pytanie: czy te plamienia można uznać za okres i mogę zacząć brać tabletki na owulacje czy czekać dalej?

Evell lubi tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:51

/  Zgłoś
    Jeżeli to plamienie było inne niż zwykła miesiączka, to należy czekać. Może trzeba wziąć leki na wywołanie miesiączki. Rozumiem, że test ciążowy jest ujemny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ