X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Podejscie do IVF

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:43

/  Zgłoś
    Podchodzilismy z mezem 2 razy do IVF ze skudkiem negatywnym niestety. I moje pytanie dotyczy jajeczek pobranych. Czy jest mozliwosc ze zebrane jajeczka moga byc kiepskiej jakosci i dlatego embriony slabo sie dzielily ? Czy wina moze byc w plemniku ktury byl wstrzykniety ?

njut, chabasse, Libra, mycha28, ewa13 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:23

/  Zgłoś
    Brakuje mi informacji nt. przebiegu leczenia oraz wyników Państwa badań (fargmentacja DNA plemników (met. TUNEL), ocena rezerwy jajnikowej). Istotny jest także przebieg zabiegów, w tym informacje o rozwoju zarodkowym z każdego dnia. Dopiero na tej podstawie można wnioskować o przyczynie niepowodzenia i dostosować kolejny program do Państwa indywidualnej sytuacji.
    Proszę też pamiętać, że uzyskiwane efekty mogą zależeć nie tylko od Państwa sytuacji medycznej, ale także standardów stosowanych w danych ośrodku i laboratorium embriologicznym, doświadczenia personelu, zastosowanych procedur itd.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ