SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Refundowane in vitro a Poronienia

Refundowane in vitro a Poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kukanna Nowa

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:11

/  Zgłoś
    Witam
    Mam 38l, mąż 42. Chcielibyśmy przystąpić do rządowego in vtro. MAm amh 0,92, fsh 6,28, ;h 5 , mąż objetość 51 mln. Jestem po trzech poronieniach. Pierwsze 5/6 tydz, tlko test potwierdził ciąże, po nim nastąpiło samoistne poronienie, lekarz potwierdził poronienie w toku. Na usg brak pęcherzyka w macicy. Druga ciąża puste jajo płodowe. Zabieg w 8 tyg. Trzecia ciąża (dwa lata starań, w tym dwie inseminacje) 8 tydzień, obumarcie płodu, poronienie zatrzymane, zabieg. Po trzecim poronieniu ustalono przyczynę, mutacja genu MTHFR c667t homozygota. Moje cykle są co miesiac monitorowane, za każdym razem jest pęcherzyk, sprawdzam monitoringiem również pęknięcie. Kilkanaście cykli z przerwami stymulowane clostelbegytem. Za każdym razem minimum dwa pęcherzyki albo więcej Czy w związku z powyższym mamy szansę na refundowane in vitro.

Dziękuje i pozdrawiam
    Anna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:27

chruszczow, KkasienkaA, DomiBW, justa1234, Anatolka, monik, agniesia2569, Moniaa, Tosia 1981, klirka, Kava, Caroline, Maciejka, freya, Mysia 15, taśta, Aga1977, solania, aaagaaatka lubią tę wiadomość

anna k
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:07

/  Zgłoś
    Zgodnie z założeniami rządowego programu leczenia niepłodności nawracające utraty ciąż mogą dyskwalifikować z udziału w nim. Dzieje się tak w przypadku wystąpienia trzech kolejnych poronień w tym samym związku. Jeśli taka sytuacja u Państwa występuje, lekarz nie będzie mógł Pani zakwalifikować.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ