X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

selektywne hsg Lublin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 04:49

/  Zgłoś
    Mam stwierdzona niedrożność obu jajowodów - podczas laparoskopi.
    Wczesniej mialam nieudane hsg - kontrast wylal sie w pochwie. Następnie histeroskopie gdzie zostaly usunuete polipy z szyjki, zrosty z macicy( bylo ich duzo) w tym jeden duzy zaslaniajacy ujscie lewego jajowodu. Prawego sie nie udalo.
    Teraz po tym sa oba niedrozne - lekarz twierdzi ze od strony macicy gdyz nie widzial peczniejacych jajowodów od strony brzucha.
    Macica ok. Brzuch czysty.

Chce jechać na selektywne hsg do Lublina do dr.Z i dr P. z udraznianiem.
    Tu w szpitalu gdzie mialam laparoskopie niechetnie podchodzą do tego typu zabiegów.
    Co Pani mysli na ten temat? Czy warto?
    Mam 11 syna i przeszlam zapalenie macicy zaraz po porodzie- stąd moga byc te zrosty..
    O ciaze staram sie 9lat i nikt mnie nie poinformowal o skutkach tego zapalenia.

Evell, SylwiaLu, Wróbel, hipisiątko lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:35

/  Zgłoś
    Zabiegi udrażniania jajowodów przynoszą efekt tylko w 25%. Proszę pamiętać, ze jajowód to bardzo precyzyjny narząd. Jeżeli nie będzie działał idealnie, to efektem może być ciąża pozamaciczna. Jest Pani idealną kandydatką na zabieg in vitro. W tym przypadku to najszybsza i najbezpieczniejsza droga do ciąży.

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ