Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

selektywne hsg Lublin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 04:49

/  Zgłoś
    Mam stwierdzona niedrożność obu jajowodów - podczas laparoskopi.
    Wczesniej mialam nieudane hsg - kontrast wylal sie w pochwie. Następnie histeroskopie gdzie zostaly usunuete polipy z szyjki, zrosty z macicy( bylo ich duzo) w tym jeden duzy zaslaniajacy ujscie lewego jajowodu. Prawego sie nie udalo.
    Teraz po tym sa oba niedrozne - lekarz twierdzi ze od strony macicy gdyz nie widzial peczniejacych jajowodów od strony brzucha.
    Macica ok. Brzuch czysty.

Chce jechać na selektywne hsg do Lublina do dr.Z i dr P. z udraznianiem.
    Tu w szpitalu gdzie mialam laparoskopie niechetnie podchodzą do tego typu zabiegów.
    Co Pani mysli na ten temat? Czy warto?
    Mam 11 syna i przeszlam zapalenie macicy zaraz po porodzie- stąd moga byc te zrosty..
    O ciaze staram sie 9lat i nikt mnie nie poinformowal o skutkach tego zapalenia.

Evell, SylwiaLu, Wróbel, hipisiątko lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:35

/  Zgłoś
    Zabiegi udrażniania jajowodów przynoszą efekt tylko w 25%. Proszę pamiętać, ze jajowód to bardzo precyzyjny narząd. Jeżeli nie będzie działał idealnie, to efektem może być ciąża pozamaciczna. Jest Pani idealną kandydatką na zabieg in vitro. W tym przypadku to najszybsza i najbezpieczniejsza droga do ciąży.

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ