X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

selektywne hsg Lublin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 04:49

/  Zgłoś
    Mam stwierdzona niedrożność obu jajowodów - podczas laparoskopi.
    Wczesniej mialam nieudane hsg - kontrast wylal sie w pochwie. Następnie histeroskopie gdzie zostaly usunuete polipy z szyjki, zrosty z macicy( bylo ich duzo) w tym jeden duzy zaslaniajacy ujscie lewego jajowodu. Prawego sie nie udalo.
    Teraz po tym sa oba niedrozne - lekarz twierdzi ze od strony macicy gdyz nie widzial peczniejacych jajowodów od strony brzucha.
    Macica ok. Brzuch czysty.

Chce jechać na selektywne hsg do Lublina do dr.Z i dr P. z udraznianiem.
    Tu w szpitalu gdzie mialam laparoskopie niechetnie podchodzą do tego typu zabiegów.
    Co Pani mysli na ten temat? Czy warto?
    Mam 11 syna i przeszlam zapalenie macicy zaraz po porodzie- stąd moga byc te zrosty..
    O ciaze staram sie 9lat i nikt mnie nie poinformowal o skutkach tego zapalenia.

Evell, SylwiaLu, Wróbel, hipisiątko lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:35

/  Zgłoś
    Zabiegi udrażniania jajowodów przynoszą efekt tylko w 25%. Proszę pamiętać, ze jajowód to bardzo precyzyjny narząd. Jeżeli nie będzie działał idealnie, to efektem może być ciąża pozamaciczna. Jest Pani idealną kandydatką na zabieg in vitro. W tym przypadku to najszybsza i najbezpieczniejsza droga do ciąży.

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ